Wethouder Van Vliet verkent het ontwerp van Jannah onder begeleiding van vakcoördinator Teake Bouma. (Foto: TU Delft)
Wethouder Van Vliet verkent het ontwerp van Jannah onder begeleiding van vakcoördinator Teake Bouma. (Foto: TU Delft)

Wethouder Frank van Vliet bezoekt faculteit Bouwkunde

Algemeen

DELFT - Op dinsdag 30 januari presenteerden vijf Bouwkunde studenten van de TU Delft hypothetische plannen voor de herontwikkeling van drie Delftse locaties. Wethouder Frank van Vliet bracht samen met stadsbouwmeester Tako Postma een bezoekje aan de faculteit Bouwkunde en zij gaven hun reacties op de plannen. 

De studenten van de faculteit Bouwkunde leren in leerjaar twee ontwerpen op stedenbouwkundige schaal; van straat tot stad. De opdracht is het maken van een ruimtelijk plan voor een buurt en de studenten kiezen uit drie locaties in Delft: de Maria Duystlaan, de Buitenwatersloot of de Meeslaan. Natuurlijk is het geen toeval dat de studenten aan een plan voor een buurt in Delft werken. De TU Delft en de gemeente Delft trekken samen op en werken samen aan een aantrekkelijke en dynamische stad.

Startpunten
De studenten kiezen bij de start van het vak voor één van de vijf startpunten: stadsmorfologie, landschapsarchitectuur, milieutechnologie, computational design of cultuurhistorie. Tijdens het eindsymposium op 30 januari is een selectie van de plannen gepresenteerd, die door zowel wethouder Frank van Vliet als stadsbouwmeester Tako Postma met veel plezier zijn bekeken! Vooral het plan van Jannah Leeuwangh voor de Meeslaan was een ervaring en kwam met de VR-bril echt tot leven. Daarnaast ontvingen ook de plannen van Derk van Buchem, Mees van Wetten, Jorik Bokelman en Micah van den Berkhof lovende woorden en prikkelende vragen.  

Meer informatie over het bezoek van wethouder Frank van Vliet en stadsbouwmeester Tako Postma is te vinden op www.tudelft.nl