Het Hoogheemraadschap van Delfland wil graag verder met dijkgraaf Daverveldt. (Foto: Hiske van der Gronden)
Het Hoogheemraadschap van Delfland wil graag verder met dijkgraaf Daverveldt. (Foto: Hiske van der Gronden)

Dijkgraaf Daverveldt van Delfland aanbevolen voor herbenoeming

Algemeen

DELFT - Het algemeen bestuur van het Hoogheemraadschap van Delfland maakte op donderdag 25 januari bekend dat het graag verder wil met dijkgraaf Piet-Hein Daverveldt. De aanbeveling zal nu naar de Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland gaan.

Daverveldt is sinds 2018 dijkgraaf en zijn eerste termijn van zes jaar loopt op 1 juni dit jaar af. Een vertrouwenscommissie heeft nu aan het algemeen bestuur het advies gegeven Daverveldt aan te bevelen voor een herbenoeming. Tijdens een vergadering heeft het algemeen bestuur besloten om dit advies over te nemen. “De heer Daverveldt heeft de afgelopen jaren laten zien een geschikte dijkgraaf van het Hoogheemraadschap van Delfland te zijn. Hij is aimabel en benaderbaar en staat open voor feedback. Hij is gegroeid in zijn rol als dijkgraaf en blijft zich daarin ontwikkelen”, aldus Nieske Dijkshoorn, voorzitter van de vertrouwenscommissie. De aanbeveling van het algemeen bestuur zal nu naar de Gedeputeerde Staten van de provincie Zuid-Holland gaan.

Opgaven en jubileum
Delfland zal als gevolg van klimaatverandering zijn gebied moeten aanpassen, zodat het piekbuien kan opvangen en lange periodes van droogte kan doorstaan. Ook willen ze de waterkwaliteit blijvend verbeteren, dijken onderhouden en een bijdrage leveren aan het soepel laten verlopen van de energietransitie. Het algemeen bestuur is blij dat de heer Daverveldt ook de komende jaren zijn rol als dijkgraaf daarbij wil spelen. Naast deze grote opgaven bestaat het Hoogheemraadschap van Delfland dit jaar ook nog eens 735 jaar! Om deze reden organiseert het waterschap een jubileumjaar lang lezingen, tentoonstellingen en andere activiteiten. 

Kijk voor meer informatie over dit jubileumjaar op de website www.hhdelfland.nl!