Muurschildering Mirá Mi is helaas buiten de prijzen gevallen tijdens de Street Art Awards 2023.
Muurschildering Mirá Mi is helaas buiten de prijzen gevallen tijdens de Street Art Awards 2023.

Muurschildering Mirá Mi valt buiten de prijzen

Algemeen

DELFT - Afgelopen zondag las u in de Delft op Zondag het verhaal over het internationale succes van muurschildering Mirá Mi in de wijk Buitenhof. Dit prachtige kunstwerk maakte kans om de beste muurschildering van de wereld te worden, maar deze week werd bekend dat de prijs helaas naar een andere muurschildering is gegaan.

Het project werd in de zomer van 2023 onthuld aan de Chopinlaan in de wijk Buitenhof. Met dit sociale kunstproject lieten stichting CANIDREAM, Muralkings, studenten van de TU Delft en buurtbewoners door middel van streetart zien hoe bijzonder de wijk Buitenhof eigenlijk is. Na alle geweldige reacties vanuit de stad, kreeg de muurschildering zelfs internationaal waardering! Van de honderdduizenden muurschilderingen die er jaarlijks worden gemaakt, maakte Mirá Mi namelijk kans om verkozen te worden tot de beste muurschildering van 2023! Helaas werd deze week bekend dat het kunstwerk helaas buiten de prijzen is gevallen. Ondanks de uitslag mag de organisatie van dit project natuurlijk hartstikke trots zijn op het behaalde nationale én internationale succes! 

Winnaar
De muurschildering van SFHIR in Spanje is namelijk uitgeroepen tot beste muurschildering van de wereld! Deze muurschildering is gemaakt tijdens de inaugurele editie van het Perla Mural Fest in Fene en bevindt zich op een hoog gebouw van 9 verdiepingen. Vanaf het begin tot op heden heeft het voor veel opwinding gezorgd in de media en onder de lokale bevolking. Bent u benieuwd naar de overige winnaars? Neem dan een kijkje op de website van Street Art Cities.