In januari kunt u bij Filmhuis Lumen onder andere genieten van de humoristische en dramatische film 'How to Have Sex'.
In januari kunt u bij Filmhuis Lumen onder andere genieten van de humoristische en dramatische film 'How to Have Sex'.

Goed begin van 2024 bij Filmhuis Lumen!

Algemeen

DELFT - In het begin van 2024 zit je als filmliefhebber goed bij Filmhuis Lumen! Zo kunt u deze maand onder meer genieten van de documentaire ‘Deep Rising’ en de film ‘How to Have Sex’. Laatstgenoemde is alvast een voorproefje van het International Film Festival Rotterdam, dat dit jaar plaatsvindt van 25 januari t/m 4 februari. 

In de serie Movies That Matter On Tour vertoont Filmhuis Lumen op donderdag 11 januari om 20.30 uur de documentaire ‘Deep Rising’. Om de groene economie van energie te voorzien, wordt onontgonnen gebied aangeboord: de diepzee. Mijnbouw op de oceaanbodem kan enorme, onvoorziene gevolgen hebben en van wie is de diepe oceaan? In deze documentaire ziet u adembenemende, buitenaardse beelden met een fantastische voice-over van Jason Momoa. Gastspreker is Hillmar Derksen, marinebioloog en filmmaker met een sterke fascinatie voor de onderwaterwereld.

Voorproefje
Op woensdag 10 januari om 19.20 uur vertoond Filmhuis Lumen de veelbekroonde film ‘How to Have Sex’ als voorproefje van het IFFR. Deze film gaat over drie Britse tienermeiden die op vakantie gaan naar Griekenland en de groepsdruk om het ‘voor het eerst te doen’. Mia McKenna-Bruce, Lara Peake, Shaun Thomas, Samuel Bottomley, Enva Lewis en Laura Ambler spelen de hoofdrol in deze mooie film. De film ging op het Festival de Cannes 2023 in première, waar de film werd bekroond met de Un Certain Regard Prize en vervolgens werd geselecteerd voor de festivals van onder meer Toronto, Londen, Melbourne en Jeruzalem.

Info en tickets
Voor meer informatie of voor tickets kunt u altijd terecht op www.filmhuis-lumen.nl! Tickets zijn al te koop vanaf 7,50 euro.