Afbeelding

Filmhuis Lumen begint eenmalig met nieuwe reeks op Koningsdag

Algemeen

DELFT - Voor de mensen die geen zin hebben in alle festiviteiten rondom Koningsdag, start Filmhuis Lumen de nieuwe reeks Focus op Film met deze keer drie films van de Hongaarse regisseur Béla Tarr. In totaal zal de serie dus uit drie films bestaan, welke start op Koningsdag met het 7,5 uur durende magnum opus Sátántango. Dit is een speciale en eenmalige vertoning.

Béla Tarr studeerde aan de Hongaarse film- en televisieacademie in Boedapest en stond in de jaren tachtig en negentig bekend als belangrijkste avant-gardefilmer van het land. In Sátántango volg je de bewoners van een Hongaars dorpje na de val van het communisme. Deze film is te omschrijven als prachtig, indrukwekkend en meeslepend. De film duurt 439 minuten, speelt zich af in het Hongaars en wordt ondertiteld in het Engels. Een werkdag lang in de bioscoopstoel zitten, kijkend naar dezelfde film. Dit is wat Béla Tarr van zijn publiek eist en dat volgens de enthousiaste reacties van filmkijkers geen probleem moet zijn. 

Bij Filmhuis Lumen zal Sátántango op donderdag 27 april om 10:30 uur te zien zijn als miniserie, verspreid over drie delen. Uiteraard zitten tussen deze delen meerdere pauzes. Voor meer informatie of voor het kopen van tickets kun je terecht op www.filmhuis-lumen.nl