Afbeelding

Filmhuis Lumen presenteert: Latin American Film Fest Delft

Algemeen

Aanstaande woensdag opent de tweede editie van Latin American Film Fest Delft met het prachtige Utama. Van woensdag 25 oktober t/m zondag 29 oktober is Lumen gehuld in Latijns-Amerikaanse sferen.

Het programma is weer net zo divers als de landen. Alle films zijn Engels ondertiteld. Maandag 23 oktober vertonen we in digitaal gerestaureerde versie Van de koele meren des doods met inleiding. De klassieke verfilming van Nouchka van Brakel van Frederik van Eedens roman over het wel en wee van een vrouw uit de gegoede kringen die de slagen van het lot ondergaat. Met Renée Soutendijk – recentelijk gelauwerd voor Sweet Dreams –in de hoofdrol.

In het kader van Halloween vertonen we woensdag 25 oktober The Wicker Man. Het is 50 jaar geleden dat deze Britse cultfilm - één van de beste horror/thrillers ooit –uitkwam. Vanaf donderdag vertoont Lumen Anselm, een uniek portret over de grote kunstenaar Anselm Kiefer. Museum Voorlinden in Wassenaar heeft zojuist een grote tentoonstelling over Kiefer geopend.  

Meer informatie is te vinden op de website www.filmhuis-lumen.nl