Liesbeth en Ilse zien het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. (Foto: EvE)
Liesbeth en Ilse zien het nieuwe jaar met vertrouwen tegemoet. (Foto: EvE) Foto:

Fysio- en Manuele Therapie De Hoven wenst u een beweeglijk nieuw jaar!

Algemeen

DELFT - Aan het einde van het jaar kijken Liesbeth Schoppink en Ilse Buijs van Fysio- en Manuele Therapie De Hoven tevreden terug op een druk jaar. Ook de verwachtingen voor 2024 zijn gunstig.

Onlangs kregen Liesbeth en Ilse de resultaten onder ogen van een tevredenheidsenquête die zorgverzekeraars houden regelmatig onder de patiënten van de praktijk. “Een patiënt gaf aan: dat ze ons als betrokken ervoer: “de therapeute kijkt en luistert goed naar mijn verhaal”, leest Ilse voor. “De behandeling helpt altijd heel goed en helpt mij om verder te komen.” “En iemand anders: “De gezelligheid en de passie die ze heeft voor haar vak waardeer ik. Dat werkt ook heel motiverend.”, vult Liesbeth aan. De twee zwijgen even: “Met dit soort reviews zijn we natuurlijk heel bij. Dit is waar we het voor doen. Ook in het nieuwe jaar.”

Plannen voor 2024
En dat nieuwe jaar zien Liesbeth en Ilse dan ook met vertrouwen tegemoet. “We hebben voor komend jaar met alle zorgverzekeraars een contract afgesloten. Dat betekent dus dat iedereen bij ons terecht kan”, zegt Liesbeth blij. “DSW vergoedt bovendien komend jaar geen negen maar achttien behandelingen manuele therapie”, aldus Ilse “Dat is natuurlijk ook heel fijn.”
In het voorjaar gaat Liesbeth ook de cursus Coach 2 Move doen: “Dat is gericht op het functioneel bewegen met ouderen. Daar is een pilot van geweest met goede resultaten en daardoor gaat DSW deze behandeling ook vergoeden.” Verder wil Liesbeth in de loop van het jaar ook inzetten op de ketenaanpak valpreventie. Daar is ze al mee bezig, maar ze wil dat graag nog verder uitbreiden. “Valpreventie kan zoveel problemen voorkomen!

Bewegen in dagelijks leven
Problemen voorkomen, dat is ook het doel van Ilse. Zo doet zij mee aan het Café Positief Gezond dat gegeven wordt in buurthuis De Vleugel. “Afgelopen jaar ben ik daar twee keer spreker geweest, over bewegen in relatie tot bekkenbodemproblematiek en over bewegen in het dagelijks leven. Dat laatste is bedoeld voor mensen die geen heil zien in een sportschool. Ook in het dagelijks leven kun je namelijk veel doen: pak de trap in plaats van de lift. Loop eens een tramhalte verder voor je opstapt. Maak een wandelafspraak in plaats van koffiedrinken, zet een stappenteller op je telefoon en draag comfortabele schoenen. Zo kun je, haast ongemerkt al veel bereiken.”

Bij Fysio- en Manuele Therapie De Hoven kunt u terecht voor tal van behandelingen. Meer weten? Kijk op www.fysiotherapie-dehoven.nl.