<p>U bent welkom bij Ilse en Liesbeth! (Foto: PR)&nbsp;</p>

U bent welkom bij Ilse en Liesbeth! (Foto: PR) 

(Foto: )

Oefenen in de sport- en beweegtuin van Fysio- en Manuele Therapie De Hoven

DELFT - Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink van Fysio- en Manuele Therapie De Hoven hebben een lang gekoesterde wens waargemaakt: een sport- en beweegtuin.

Het voormalige speeltuintje bij Wijkcentrum De Vleugel aan de Aart van der Leeuwlaan 4 is  momenteel omgetoverd tot een tuin waar mensen die revalideren of die herstellen van sportblessures in de buitenlucht kunnen oefenen.

Dagelijks leven
Uitgangspunt voor de sport- en beweegtuin is oefenen met de dingen die je in het dagelijks leven tegenkomt. “Zo hebben we een hellingbaan om te kunnen oefenen met de (rolstoel of NIET) de rollator”, vertelt Ilse. Tegelijkertijd is het plateau ook geschikt om jumps op te oefenen. Elders is met stippen op de grond een slalom parcours aangelegd.
Rondom het terrein is met witte lijnen een loopbaan aangebracht. “De meeste oefeningen die we doen zijn op lopen gericht”, legt Ilse uit. “Hoewel we ook andere dingen kunnen doen. Het klimrekje midden op het terrein is bijvoorbeeld blijven staan zodat mensen zich daar ook kunnen optrekken. Daaronder leggen we met schelpen en houtsnippers verschillende ondergronden aan voor oefeningen in evenwicht, balans en stabiliteit, bijvoorbeeld bij knie- of enkelklachten of balansproblemen. We hebben ook een kleine trap aangelegd zodat mensen kunnen oefenen met traplopen, bijvoorbeeld traplopen met krukken. Verderop is ook een vier meter lange evenwichtsbalk aangelegd: “Speciaal laag en breed gemaakt, dus ook geschikt voor senioren.” Het hek om het terrein heen geeft een gevoel van beslotenheid en veiligheid. “Om de privacy te vergroten komt daar nog een doek.”
Het stond al lang op de wensenlijst van Ilse en Liesbeth om iets met dit terrein te gaan doen. Maar het kwam er steeds niet van. “In dat opzicht was de coronatijd nuttig”, blikt Ilse terug. “Op dat soort momenten ga je ontdekken wat echt belangrijk is: huis, tuin, buiten zijn. Dit was het moment voor dit project. We hebben heel bewust gewerkt met eenvoudige materialen, en de doelstelling is ook om echt praktijkgericht te oefenen. Liesbeth zal meer met de ouderen (geriatrie) en het revalideren bezig zijn, en ik zal me meer bezig houden met de behandeling van sportblessures.”

Welkom
U bent welkom bij Ilse en Liesbeth, die zich uiteraard houden aan alle coronamaatregelen. Zo zijn er verschillende hygiënemaatregelen, is er een ruim afsprakenschema en eenrichtingsverkeer in de praktijk, waardoor contact met anderen beperkt wordt. U kunt dus met een gerust hart komen. Binnen, en nu ook buiten!

Meer berichten
 
CustomHtml_1