Doe mee en vul de enquête in
Doe mee en vul de enquête in

Enquête over parkeren en mobiliteit

Algemeen

PIJNACKER-NOOTDORP - De geparkeerde auto is niet meer uit het straatbeeld weg te denken. Maar dat is niet het enige wat we zien als we naar buiten kijken. De openbare ruimte is ook een plek voor groen, sociale activiteiten en nieuwe woningen, maar de ruimte is schaars. Hoe denk jij over parkeren en mobiliteit? 

Hoe gaan we al deze functies realiseren in de openbare ruimte? En wat kunnen andere vervoersmiddelen zoals de fiets, deelmobiliteit en het openbaar vervoer voor ons betekenen? “Als gemeente zien we dat er de afgelopen jaren nieuwe ontwikkelingen zijn, die invloed hebben op parkeren. Denk bijvoorbeeld aan de hoeveelheid nieuwe woningen en klimaatmaatregelen die ruimte nodig hebben. Maar daarnaast zien we ook dat er meer gebruik wordt gemaakt van elektrische fietsen en dat deelmobiliteit (auto’s en scooters) in opkomst is. Nu we de parkeervisie voor Pijnacker-Nootdorp uit 2006 gaan vernieuwen, horen we graag wat jij belangrijk vindt.” Door de vragenlijst in te vullen kun je dat aan de gemeente laten weten. Het invullen duurt maximaal 10 minuten en kan als je 16 jaar of ouder bent. Je kunt de vragenlijst tot uiterlijk 10 december 2023 invullen.
Na het sluiten van de vragenlijst, stelt de gemeente een parkeerpanel samen. Via de vragenlijst kun je je e-mailadres hiervoor achterlaten. Na de sluiting van de vragenlijst is het mogelijk om je via dit platform op te geven voor het parkeerpanel. “In januari willen we een bijeenkomst met het parkeerpanel organiseren. We kunnen dan verder doorpraten over de onderwerpen uit deze vragenlijst en de dilemma’s die naar voren komen bespreken. Nadat er een concept parkeervisie is opgesteld, zal het panel nogmaals samenkomen om deze met elkaar door te nemen en mogelijk aan te scherpen.

Doe mee en vul de enquête in: www.pijnacker-nootdorp.nl/vragenlijst-parkeren.