(Bron: Autohaag Zeeuw)
(Bron: Autohaag Zeeuw) (Foto: )

Private Lease: klinkt als zorgeloos rijplezier

  advertenties

Den Haag - Steeds meer particulieren zijn in de afgelopen jaren een auto gaan leasen in plaats van kopen. Zeker de afgelopen jaren heeft Private Lease een extreme groei doorgemaakt. Eind 2017 stond de teller al op 103.000 contracten. Een aantal dat eerder pas voor 2020 was voorzien.

Met Private Lease kunnen particulieren voor een vast bedrag per maand gebruik maken van een auto. Lease aanbieders adverteren hierdoor met all-in tarieven waarbij de klant naast de maandelijkse leaseprijs alleen nog moet betalen voor brandstof. Zaken zoals de verzekering, wegenbelasting en onderhoud zitten dus in het leasetarief en worden betaald door de leasemaatschappij.

Dit klinkt als zorgeloos rijplezier, maar is het dat ook altijd? Consumenten worden niet altijd even goed ingelicht over eventuele kosten bij een schade, de gevolgen van een BKR-registratie of bijvoorbeeld de kosten van extra gereden kilometers of bij een voortijdige contractbeëindiging. De komst van het Keurmerk Private Lease heeft er wel voor gezorgd dat de consumenten met aangesloten leasemaatschappijen veilig en verantwoord kunnen leasen.

Toch merkt Peter de Hoog, leasemanager van Forward Lease, dat alsnog niet alle klanten bekend zijn met de voorwaarden die aan een leasecontract verbonden zijn. Peter geeft aan dat bij een goed interactief gesprek met een klant deze vaak beter wordt geïnformeerd, dan alleen te verwijzen naar de leasevoorwaarden. Het zou daarom goed zijn dat als dit gesprek plaatsvindt vóórdat de consument een leasecontract aangaat. Samen met Autohaag Zeeuw heeft Forward Lease besloten om op dinsdag 25 september een Private Lease avond te organiseren om de consument beter te informeren.

Deze avond is niet alleen voor particulieren bedoeld. In de afgelopen jaren vindt er ook een verschuiving plaats van Zakelijke leasen naar Private Lease. Veel zzp'ers kiezen tegenwoordig voor Private Lease, maar ook steeds meer bedrijven bieden hun werknemers niet meer automatisch een auto van de zaak, maar een budget voor een auto. Hierdoor kiezen deze werknemers ook in het hogere segment nu regelmatig voor Private Lease. Op deze avond kunnen werkgevers dan ook informatie opdoen zodat ze hun werknemers kunnen adviseren. De avond vindt plaats in de 'Red Cube' vestiging van Autohaag Zeeuw aan de Kerketuinenweg 19 in Den Haag, aanmelden kan online tot en met 14 september.

Meer berichten
 
CustomHtml_1