Kruithuis geopend voor bezoekers

Algemeen

Op Open Monumentendag, zaterdag 8 en zondag 9 september, is het Scoutcentrum Het Kruithuis voor het publiek opengesteld. Enkele normaal niet voor het publiek toegankelijke ruimtes, zoals de kruittorens en de Poortkamer, met de gebeeldhouwde 17e -eeuwse houten schouw, zijn dan geopend. Door de gebouwen en over het terrein zullen regelmatig rondleidingen worden gehouden, die ca. 30 minuten zullen duren. Voor de kinderen is er de mogelijkheid bij open vuur een stokbroodje te bakken (Alleen op zaterdag).

Scoutcentrum Het Kruithuis is het beste via de Schieweg/Schiekade per fiets bereikbaar. Vanaf de Hooikade / Het Plein Delfzicht vaart er een onregelmatige dienst naar het Kruithuis. Op zondag zal tevens het varend monument de Pakschuit "Nooit Gedacht" vanaf de Hooikade een onregelmatige dienst naar het Kruithuis onderhouden. Scoutcentrum Het Kruithuis aan de Schiekade 1 - 3 is zaterdag tussen 10.00 uur en 17.00 uur geopend en zondag tussen 12.00 uur en 16.00 uur.

Het Kruithuis is in 1660 gebouwd door architect Pieter Post als magazijn voor het opslaan van buskruit en ligt op een kanonschot afstand van het centrum van Delft. Inmiddels is het complex al weer vele jaren een onderkomen voor drie Scoutinggroepen en vinden er veel overnachtingen voor, merendeels, jeugd- en jongerengroepen plaats. Meer info: www.scoutcentrumdelft.nl