Afbeelding

Huis te koop wordt u deze week aangeboden door Björnd Makelaardij

advertenties

DELFGAUW – Dertien jaar geleden kwamen Elly en Eric Horsten in deze ééngezinswoning in de wijk Emerald wonen. Daarvoor woonden ze in een grachtenpand in Delft, maar in verband met gezinsuitbreiding zochten ze iets groters. De afgelopen jaren hebben ze er met hun zoon en dochter heel comfortabel en naar hun zin gewoond.

"We willen het huis eigenlijk niet kwijt", zegt Elly. "Het is precies zoals we het willen hebben, alleen staat het niet in Zweden. Dat is namelijk de reden dat we hier weg gaan. Onze plannen om te emigreren naar het hoge noorden zijn nu definitief geworden."
Wat brengt een jong gezin helemaal naar Zweden. Nou, dat is de behoefte aan rust en ruimte bij de ouders. "We gaan daar al jaren achter elkaar op vakantie", gaat ze verder. "We zijn ook al heel lang bezig met een emigratie, maar pas nu alles voor ons in een wat rustiger vaarwater is, hebben we de stap kunnen zetten. Onze kinderen van veertien en tien jaar hebben er ook zin in, anders zouden we niet gaan."
Elly en Eric hebben een belangrijke aanpassing gedaan. Ze kwamen er wonen na de oplevering, en een aantal jaar later, in 2007, hebben ze een aanbouw aan de woonkamer gerealiseerd. "We wilden meer licht in de woonkamer", zegt ze. "Door hier een serre te maken, hebben we ten eerste een wat grotere woonkamer en ten tweede is het binnen lekker licht. Ja je kunt wel spreken van een soort tussengebied, waar we veel gebruik van maken. Een verlengstuk van de woonkamer en tegelijkertijd een stukje extra tuin. Want als de schuifpui open staat bij mooi weer, dan is het in de tuinomgeving heel gezellig eten."
De vrij zonnige tuin op het noordwesten heeft een houten berging en een achterom. De woonkamer met een fraaie novilon vloer heeft aan de voorzijde een open keuken. Dat vindt Elly wel prettig, omdat er altijd contact mogelijk is met de mensen in de woonkamer. De nette keuken is voorzien van diverse inbouwapparatuur, zoals een vijf pits gaskookplaat, een afzuigkap, een combi-magnetron, een vaatwasser en een koel/vriescombinatie. "Vanuit het keukenraam heb je een leuk uitzicht op de brede straat", vindt Elly.
Op de eerste verdieping zijn er twee slaapkamers aan de voorzijde. Daarnaast is er aan de achterzijde ook nog een slaapkamer. De badkamer is netjes uitgevoerd en voorzien van een ligbad, een afzonderlijke douche en een wastafel. Het tweede toilet bevindt zich in een separate ruimte. "Op de tweede verdieping hebben we van twee ruimtes één grote slaapkamer kunnen maken", zegt Elly. "Te gebruiken als hoofdslaapkamer, en met aan zowel de voor- als achterkant een dakterras. Mocht het in de tuin niet zonnig meer zijn, kun je je dus altijd naar één van de dakterrassen begeven." Op de overloop is er plaats voor een wasmachine, een warmte-terugwin-installatie en hier is ook de opstelplaats voor de CV-ketel (2003). "De buurt is ons altijd heel goed bevallen", zegt Elly. "Het is een ideale buurt voor opgroeiende kinderen. Mijn man is nogal actief in de voetbalwereld en mijn dochter speelt bij DSVP en mijn zoon bij Concordia. Gelukkig is alles van hieruit heel makkelijk bereikbaar." Het huis staat op loopafstand van een winkelcentrum, waar je terecht kunt voor alle dagelijkse boodschappen. Er zijn gezondheidscentra en scholen in de buurt en er zijn prima OV-verbindingen. Een prima situering ten opzichte van diverse uitvalswegen. Binnen tien minuten fiets je naar de historische stadskern van Delft.