Siem Noorman (links) zingt uit volle borst het Wilhelmus, voorafgaand aan z'n debuut voor oranje. (foto: Joyce Huis)
Siem Noorman (links) zingt uit volle borst het Wilhelmus, voorafgaand aan z'n debuut voor oranje. (foto: Joyce Huis) Foto: Joyce Huis

Delftse Siem Noorman (18) maakt debuut in Nederlands Rugbyteam

sport

De 18-jarige Siem Noorman heeft afgelopen weekend zijn debuut gemaakt in het Nederlands Heren rugbyteam in de interland tegen Zwitserland. De wedstrijd werd met 38-25 gewonnen door Nederland.

Noorman is als 6-jarige zijn rugby carrière begonnen bij Rugby Club Delft. Hij zit in zijn examenjaar VWO op het Segbroek College in Den Haag, trainde de afgelopen zes jaar bij de Rugby Academy Zuid West en momenteel bij het Nationaal Trainingscentrum in Amsterdam.

Siem is eigenlijk nog een speler van de nationale selectie voor jongens onder 20. Aanstaande vrijdag vertrekt hij met zijn team naar het EK in Roemenië. Het U20 team reist vrijdag naar Boekarest en speelt zondag zijn eerste wedstrijd tegen Portugal.

Rugby is in Nederland een snel groeiende sport en telt 15.000 leden. Niet alleen de sport is voor veel kinderen aantrekkelijk, ook de waarden respect, kameraadschap en discipline spreken veel mensen aan.