Afbeelding

NVM Open Huis: gemiddeld 5,5 bezoekers per woning in Delft

onroerend goed

DELFT – Het afgelopen NVM Open Huis is in Delft en regio een groot succes geworden. De belangstelling om in Delft huizen te bekijken was erg groot: een gemiddeld aantal bezoekers van 5,5 per woning.

Het is niet onlogisch dat het NVM Open Huis in Delft zo populair is. De Delftse makelaarskantoren hebben in de afgelopen jaren veel werk gemaakt van deze open-huizen-route, die een aantal keer per jaar plaatsvindt. Ook de marketing en publiciteit rond het evenement zijn uitstekend, zodat veel mensen enthousiast worden gemaakt om op deze manier huizen te bezichtigen. Mensen die zich oriënteren of echt gericht zoeken naar een andere woning wordt met het NVM Open Huis veel mogelijkheden geboden. Een heel groot aantal woningen is tijdens zo’n dag opengesteld voor een vrijblijvende bezichtiging. De bezoekers worden rondgeleid door de bewoners zelf en horen dus alle relevante informatie uit de eerste hand. Door het grote aantal deelnemende huizen is het eenvoudig om op één dag meerdere woningen te bekijken. Een laagdrempelige manier om huizen te bezichtigen dus, met veel keuzemogelijkheden. 

Deze keer zorgde Björnd Makelaardij zelfs voor nòg meer mogelijkheden. Dit kantoor hield namelijk de donderdag vóór het NVM Open Huis een extra open huis. Makelaar Bart Hendriks: “Over twee dagen hebben erg veel mensen onze huizen bezocht. Een gemiddeld bezoekersaantal van tien over veertig panden. Het was goed om te zien dat er vooral ook op donderdag veel belangstelling was. Er zijn ook mensen geweest die zowel donderdag als zaterdag kwamen kijken. We hebben veel positieve reacties gehad op ons initiatief voor een extra open huis, dus dat is zeker voor herhaling vatbaar.” 

Naar aanleiding van het NVM Open Huis heeft Björnd Makelaardij al een aantal huizen verkocht. Het kantoor is ook druk in gesprek met geïnteresseerden. Hendriks wijst ook op de stimulerende werking van het NVM Open Huis in de dagen daaraan voorafgaand. “Je ziet dan dat er door de druk van het Open Huis al veel verkocht wordt”, zegt hij. “Mensen willen in zo’n periode snel hun slag slaan om niet achter het net te vissen.” 

Het NVM Open Huis is dus heel geslaagd, vindt ook makelaar Wim Nieuwenburg van Makelaardij WVK Nootdorp en tevens voorzitter van de NVM afdeling Haaglanden. Van zijn eigen kantoor waren 73 woningen opengesteld en die trokken in totaal 310 bezoekers. “Dat is dus boven de vier gemiddeld”, aldus Nieuwenburg. “Natuurlijk zijn er op zo’n dag ook huizen die geen bezoekers krijgen, maar er was bij één van onze huizen zelfs ook een uitschieter van zeventien kijkers.” 

Zo kort na de open-huizen-route heeft ook Makelaardij WVK Nootdorp het druk. Met al vier biedingen en vijf mensen die zich aangemeld hebben voor een tweede bezichtiging is er genoeg te doen. Ook in zijn hoedanigheid als voorzitter van de NVM afdeling Haaglanden stemt het verloop van het NVM Open Huis hem zeer tevreden. “Van veel collega’s heb ik louter positieve ervaringen gehoord, dus dat geeft in zijn algemeenheid een heel goed beeld.” 

In de hele regio Haaglanden waren in totaal 3.000 woningen opengesteld. Het NVM Open Huis heeft in Haaglanden in totaal 10.000 bezoekers op de been gebracht.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12

!