Loes van Dijk is al ruim tien jaar trouw aan Van Leerdam Makelaardij en Advies
Loes van Dijk is al ruim tien jaar trouw aan Van Leerdam Makelaardij en Advies

Taxeren: een vak apart!

wonen

DELFT- Inmiddels heb ik meer dan duizend woningen getaxeerd en nog steeds vind ik elke taxatie een nieuwe uitdaging. Van klein appartement tot vrijstaande villa in het buitengebied: na zes jaar taxeren heb ik bijna elk woningtype wel gezien!

Ik zal me even voorstellen. Mijn naam is Loes van Dijk en ik werk inmiddels al ruim tien jaar met veel plezier bij Van Leerdam Makelaardij en Advies. In 2012 heb ik mijn studie Vastgoed & Makelaardij in Rotterdam afgerond. Tijdens mijn studie heb ik bij Van Leerdam Makelaardij stage gelopen en mijn afstudeerstage volbracht. Daarna ben ik bij dit relatief kleinschalige, maar kundige makelaarskantoor met veel plezier “blijven hangen”.
Ons kantoor is aangesloten bij het VBO, de tegenhanger van de NVM. Het VBO heeft meer dan twaalfhonderd aangesloten kantoren. Ik heb al lange tijd de bevoegdheid om officieel te mogen taxeren en gevalideerde (NWWI) taxatierapporten op te mogen stellen. Ik ben aangesloten bij het NRVT en het SCVM. Het bezoeken van woningen, de marktwaarde berekenen en het uitwerken tot een volledig (NWWI) taxatierapport is voor mij elke keer weer een nieuwe uitdaging.
Ook neem ik de acquisitiegesprekken voor mijn rekening. Als u zich bij ons meldt voor een verkoopadvies voor uw woning, kom ik vrijblijvend en kosteloos bij u langs. Tijdens ons eerste gesprek licht ik het verkooptraject toe en als u daarna nog vragen heeft, beantwoord ik die graag. Ik haal er voldoening uit om duidelijk uit te leggen hoe een verkooptraject verloopt. Mensen verkopen maar een paar keer in hun leven een woning en dat is een grote stap. Dierbare herinneringen en vertrek naar een nieuwe locatie zijn ingrijpend en daarbij ga je niet “over één nacht ijs”.
Na het informatiegesprek verzamel ik alle gegevens om een juist verkoopadvies te geven over de actuele waarde van de woning. Vervolgens krijgt u binnen twee werkdagen ons uitgebreide verkoopadvies inclusief referentievoorbeelden. Wanneer u daar tevreden mee bent, neemt mijn collega Jonathan van Leerdam het verdere verkooptraject van mij over. Wij zijn een relatief kleinschalig makelaarskantoor, waarbij elke medewerker zijn eigen expertise heeft. Ik ben gespecialiseerd in het taxeren en waarderen van woningen. Mijn collega Jonathan is specialist in het begeleiden van het verkooptraject en komt dan graag persoonlijk met u kennis maken om gelijktijdig diverse documenten door te nemen en aan te vullen. Zo is hij volledig en zeer goed geïnformeerd over de woning voordat wij deze in de verkoop nemen. Bij Van Leerdam Makelaardij vinden wij goede communicatie en de kwaliteit van onze dienstverlening erg belangrijk en wij besteden daar dus extra veel tijd aan.
Voor het verkopen van uw woning is een zogenaamde waardebepaling meestal voldoende. Maar voor onder andere het kopen van een woning is er vrijwel altijd een door het NWWI gevalideerd taxatierapport nodig ten behoeve van de hypotheekverstrekker. Zo’n rapport wordt bij meerdere situaties door hypotheekverstrekkers geëist. Ook bijvoorbeeld als u uw hypotheek wilt oversluiten, uw woning wilt verbouwen of uw hypotheek wilt verhogen. Na de opname werk ik het rapport altijd direct uit en krijgt u het binnen drie werkdagen toegestuurd.

Dus als u snel een gevalideerd en goed onderbouwd taxatierapport nodig heeft of een woning wilt gaan aan- of verkopen, dan bent u bij Van Leerdam Makelaardij en Advies aan een deskundig en vertrouwd adres!