Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Sylvia Ruigrok

vaste rubrieken

- Wat ben je hier in de Vermeertoren aan het doen?
"Ik sta met mijn collega Sylvia Paardekooper, rechts op de foto, na te genieten van een heerlijk dagje uit met de bezoekers van ons Ontmoetingscentrum. We hebben in de Vermeertoren een aantal huiskamers waar we dagelijks dementerende ouderen ontvangen en een zinvolle dagbesteding geven."

- Waar zijn jullie naartoe geweest?
"We zijn met 63 bezoekers per bus naar Avifauna in Alphen aan den Rijn geweest en zijn daar op een speciale rondvaartboot gestapt voor een vaartocht door die regio."

- Dat hebben de bezoekers vast geweldig gevonden.
"Sommige mensen zeiden dat ze het gevoel hadden dat ze op schoolreis waren. Iedereen die mee is geweest heeft genoten, tot de touringcarchauffeur aan toe."

- Hoe hebben jullie dit uitstapje kunnen bekostigen?
"We hebben in september een rommelmarkt gehouden in het Ontmoetingscentrum. Die markt heeft maar liefst 1.800 euro opgebracht. Met een schenking van 850 euro van het Ouderenfonds en een bijdrage van Pieter van Foreest hebben we dit kunnen organiseren."

- Staan er nog meer leuke dingen bij jullie op stapel?
"We zijn sinds twee weken gestart met gezamenlijk koken voor alle huiskamers. De bezoekers kunnen zelf meehelpen om de warme maaltijd tussen de middag op tafel te zetten. Elke week gaat er wel dertig kilo aardappels doorheen. En binnen een maand gaan we starten met een koffie- en theemiddag voor alle ouderen uit de wijk Voordijkshoorn en daarbuiten."