Digitale hulp is nooit ver weg in de digitale huiskamer. (foto: Gerard Vellekoop)
Digitale hulp is nooit ver weg in de digitale huiskamer. (foto: Gerard Vellekoop)

Digitale huiskamer, ook in Dock van Delft

Algemeen

DELFT - Voor veel mensen is het digitale netwerk niet meer weg te denken in het dagelijkse leven. Maar wat als je hier niet handig mee bent?

Dan biedt de digitale huiskamer de oplossing. Dit zijn plekken in Delft waar senioren gebruik kunnen maken van computers. Bovendien worden ze begeleid door vrijwilligers of medewerkers.

Samen met een medewerker wordt bijvoorbeeld gekeken naar de mogelijkheden voor mensen met geheugenproblemen, en bij wie digitale middelen of spellen kunnen helpen.
Denk bijvoorbeeld aan het samenstellen van een afspeellijst, geschikte spellen en het maken van fotoboeken. Ook het gebruik van een tablet kan in de digitale huiskamer worden uitgelegd, zodat ouderen leren om op die manier met de kinderen of kleinkinderen contact te hebben. Dat kan zelfs door te beeldbellen.

Geïnteresseerde ouderen kunnen een afspraak maken Jacqueline van Workum via telefoonnummer 015 5158100 of het e-mailadres j.van.workum@pietervanforeest.nl. De digitale huiskamer in het Ontmoetingscentrum Dock van Delft aan de Ezelsveldlaan 276 is namelijk dagelijks, maar wel op afspraak geopend.

De Digitale Huiskamer is een samenwerkingsverband van onder meer Participe Delft/Delft voorElkaar, SeniorWeb Delft, DOK, HCC Delft en verschillende vrijwilligersgroepen in de wijkcentra.