Afbeelding

Even bellen met - Krantenbezorger Melvin

vaste rubrieken

Editie: Week 36, Jaargang 20 |

Tijdens het bezorgen van de krant Delft op Zondag is de krantenfiets van Melvin gestolen.

- Hoe is dat gebeurd?
“Ik was bijna klaar op het Oostblok en ik moest nog twee brievenbusrijen doen. Ik pakte de kranten uit mijn fiets, die niet op slot stond. Met een stapel kranten op mijn arm liep ik naar de brievenbussen. Toen ik me omdraaide om terug te lopen zag ik iemand op mijn fiets er vandoor gaan. Ik ben er achteraan gerend en schreeuwde tegen mensen op de straat dat ze hem moesten tegen houden, maar na zo’n 200 meter moest ik opgeven. Een vrouw bood me toen aan om bij haar in de auto te stappen.”

- Volgde er een spannende achtervolging?
“Dat viel wel mee. We wisten allebei niet of hij op de Staalweg naar links of rechts was afgeslagen. Daarom moesten we opgeven. Ik heb trouwens geen idee wat ik gedaan had als we hem gepakt hadden. Daar dacht ik niet over na. Ik ging er gewoon achteraan.”

- Wat een pechdag!
“Zeker, daarna moest ik aangifte doen en daardoor miste ik ook nog een voetbalwedstrijd! Maar mijn moeder heeft nog meer pech.”

‘ik ging er gewoon achteraan’

- Hoezo?
“De fiets was van haar. Ik gebruikte die fiets vanwege de brede bagagedrager. Zelf heb ik een mountainbike. Ook moesten alle sloten van ons huis worden vervangen. Aan de fietssleutel zat mijn sleutelbos... Daar baalde mijn moeder behoorlijk van.”

- Denk je dat de fiets wordt doorverkocht? Of gedumpt in de gracht?
“Ik heb op Marktplaats gekeken en daar zijn dit soort fietsen nog best wat waard, dus ik denk dat ze ‘m verkopen. Ik heb nog rondjes door Delft gereden, maar ik zag ‘m nergens staan. Eigenlijk hoop ik dat gewoon dat ik hem nog terugvind. Mijn moeder wil hem graag terug. Misschien dat de lezers van de krant kunnen helpen?”

- Waar moeten we naar uitkijken?
“Naar een zilver met paarse stadsfiets van Gazelle. Hij heeft een grijze fietsmand voorop. Ik hoop ook dat omstanders die iets gezien hebben zich melden bij RODI Media of de politie. De dief had een helm op. Dat moet mensen toch opvallen; een jongen met een helm op de fiets. Het was dus op het Oostblok op zaterdag 25 augustus tussen half elf en elf uur ‘s ochtends.“

- Hoe moet het nu met de krantenwijk? Neemt de dief die ook over?
“Daar zou ik hem voor bedanken, maar ik denk het niet. Ik heb nu tijdelijk een andere wijk gekregen die ik te voet kan doen. Ondertussen ben ik op zoek naar een stevige tweedehandsfiets. Wie heeft er één over?” (LT)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12