Afbeelding

Boeren Midden-Delfland stellen weiland beschikbaar als Vliegende Wandelpaden

vaste rubrieken

Editie: Week 33, Jaargang 22 |

Op Midden-Delfland Dag wordt het eerste Vliegende Wandelpad van Midden-Delfland officieel geopend.

MIDDEN-DELFLAND – Vlakbij Den Hoorn en Schipluiden ligt het cultuurhistorisch polderlandschap van Midden-Delfland. Het gebied is zo groot, dat het wordt omsloten door Rotterdam, Westland, Delft en Den Haag. Het wordt gekenmerkt door knotwilgen, koeien, weidevogels, authentieke boerderijen en mooie vergezichten.

Midden-Delflandse boeren stellen vanaf deze zomer hun weiland ter beschikking voor de Vliegende Wandelpaden. Mensen krijgen daarmee de mogelijkheid dichtbij huis te genieten van rust en ruimte in een monumentaal oer-Hollands landschap. Op zaterdag 13 september wordt het eerste Vliegende Wandelpad officieel geopend. Wandelliefhebbers zijn van harte welkom om erbij te zijn.
De Vliegende Wandelpaden in Midden-Delfland zijn ontstaan uit een samenwerking tussen stichting Groenfonds Midden-Delfland, Agrarische Natuurvereniging Vockestaert, die de boeren bereid vond hun weiland beschikbaar te stellen, en de Gemeente Midden-Delfland.
Vliegende Wandelpaden zijn een nieuw fenomeen in Nederland. Het zijn wandelroutes over boerenland die tijdelijk met toestemming van de boer geopend zijn. Elke keer op een andere plek.
Op zaterdag 13 september a.s., op Open Monumentendag, wordt het eerste Vliegende Wandelpad tussen Abtswoude en Vockestaertpad feestelijk geopend. Hierna is er een mooie wandeling van 3 kilometer over het Vliegende Wandelpad dat tot 30 september a.s. opengesteld wordt. Natuurlijk wordt er dan ook meer verteld over de geschiedenis van het cultuurhistorisch veenweidelandschap van Midden-Delfland.
De speciale opening vindt plaats op natuurkampeerterrein De Grutto aan de Abtswoude 27A in Schipluiden. Dit is het beste bereikbaar op de fiets. Aanmelden kan via communicatie@middendelfland.nl of (015) 380 42 80.

Streekrekening Midden-Delfland
De Vliegende Wandelpaden worden mede mogelijk gemaakt door het Groenfonds Midden-Delfland via de Streekrekening Midden-Delfland, een speciale spaarrekening bij de Rabobank. Zakelijke spaarders van de Rabobank dragen via deze rekening zelf bij aan het agrarisch cultuurlandschap. Zij ontvangen de spaarrente en de lokale Rabobank doneert een deel van de uitgekeerde rente aan het Groenfonds Midden-Delfland. Ondernemers en organisaties tonen op die manier hun maatschappelijke betrokkenheid en dragen concreet bij aan het behoud van dit unieke gebied. Stichting Groenfonds Midden-Delfland is een initiatief van de Gemeente Midden-Delfland, Delft en Den Haag. De Gemeente Maassluis sluit zich binnenkort aan. Ook Fonds 1818, Fonds Schiedam Vlaardingen e.o. en Omgevingsfonds Midden-Delfland dragen bij aan de Vliegende Wandelpaden.

 

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12