Afbeelding

Delvenaar in Beeld: Ben Smeenk

vaste rubrieken

Editie: Week 37, Jaargang 20 |

Ben Smeenk (62), taxichauffeur

- Wat ben je hier op de Sint Jorisweg aan het doen?
“Ik woon hier aan de Jorisweg en ik ga even in het grand café op het Joristerrein een kopje koffie drinken. Dat kost maar vijftig cent, dus daar hoef ik het niet voor te laten. Ik ben daar een tijdje verpleegd geweest, dus nu ga ik nog weleens terug om te kijken of ik bekenden zie.”

- Hoe vaak doe je dat nog?
“In de ochtend rij ik een taxibusje met schoolkinderen en als ik daarvan terug kom, ga ik meestal even een bakkie doen en bijkletsen met de mensen die daar zitten. Daar praten we dan altijd over voetbal en lees ik de krant.”

- Heb je afgelopen week verder nog iets leuks gedaan?
“Vorige week zijn de scholen weer begonnen en het vervoeren van die kinderen is m’n lust en m’n leven. Ik breng kinderen vanuit Scheveningen naar de Maurice Maeterlinckschool hier. Dat zijn kinderen die lichamelijke en ook een klein beetje geestelijke beperking hebben. Daar krijg ik zoveel waardering voor.”

- Heb je dan veel contact met die kinderen?
“Ja. Als ze de bus in komen, maken ze al grapjes en doen ze gezellig. Daarbij laat ik ze altijd kiezen welke liedjes ik op zet. Dat is hartstikke leuk.”

- Wat is je nieuws van afgelopen week?
“Dat Amerika Syrië nog steeds niet is binnengevallen. Daar hebben ze het nou al twee weken over.”

- Denk je dat ze Syrië alleen maar wilden waarschuwen?
“Ik denk dat het een goede waarschuwing is. Assad heeft inmiddels al toegegeven dat hij die giftige stoffen heeft gemaakt. Hij zal best bang zijn voor een Amerikaanse inval.” (MA)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12