Nachtburgemeester Leo Quack opende het toernooi, met naast hem Full Speed-voorzitter Sjaak Lispet (Foto: Koos Bommelé)
Nachtburgemeester Leo Quack opende het toernooi, met naast hem Full Speed-voorzitter Sjaak Lispet (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Tweede editie van het Sjaak Lispet Beach Voetvolley Toernooi

sport

DELFT - Zaterdag 2 juli streden 23 duo’s van verschillende Delftse voetbalclubs op het Sjaak Lispet Beach Voetvolley Toernooi om de felbegeerde bokaal. Dit gebeurde op het complex van DSV Full Speed.

Beachvoetvolley is in Delft geen onbekend fenomeen, Café de Oude Jan organiseerde jaarlijks een toernooi waar veel publiek en spelers op af kwamen. Dit is al een aantal jaren geen gewoonte meer. Aangezien er sinds 2019 twee nieuwe velden op het complex van Full Speed liggen, besloot een aantal vrijwilligers de koe bij de horens te vatten om dit jaarlijkse toernooi een herstart te bezorgen. Hoewel het dit jaar eigenlijk de vierde editie van het toernooi had moeten zijn, was het zaterdag pas de tweede editie. Corona was de spelbreker, waardoor het mooie toernooi in 2020 en 2021 uitgesteld moest worden. Gelukkig was het op deze zonnige zaterdag weer zover, hadden alle vrijwilligers puik werk geleverd, lagen de velden er prachtig bij en waren alle faciliteiten tot in de puntjes verzorgd. Om 12.30 uur begonnen de poulewedstrijden. Het openingswoord was voor Full Speed-voorzitter Sjaak Lispet zelf, waar het toernooi naar is vernoemd, en het startschot werd door niemand minder dan onze nachtburgemeester Leo Quack gegeven.

Poulewedstrijden
De spanning zat er direct in en onder de bezielende leiding van twee professionele scheidsrechters werden de wedstrijden in een hoog tempo gespeeld. “Het is mooi dat amateurs en professionele spelers het tegen elkaar op mogen nemen”, aldus Lispet. “Mooi ook om te zien dat een professioneel team soms het onderspit moet delven tegen een koppeltje ingespeelde amateurs. En dat techniek en inzicht veelal doorslaggevend zijn. Zelfs een professionele scheidsrechter kan ook af en toe een verrassend besluit nemen.”

Finales
Na de grote verzameling poulewedstrijden werd er overgestapt naar de kwartfinales en daar vond een ware veldslag plaats. Geplaatste spelers konden niet op tegen de techniek van de tegenstander en gedoodverfde finalisten werden uitgeschakeld. Wie had nu verwacht dat Jeffrey Gouw de finale niet zou halen?! Uiteindelijk werd de finale gespeeld door het koppel Richard Staakman en Tim Steenks en de tegenstander was het koppel George Thoen en Rink van der Velden. Richard en Tim hadden de eerste editie van het toernooi in 2019 al gewonnen en wilden de beker graag nog een jaar in hun bezit houden. George en Rink waren in grootse vorm en gingen voor de overwinning. Het werd een zinderende finale. Na een tussenstand van 8-8 was de techniek toch het antwoord op de tomeloze inzet van George en Rink. Zodoende konden de namen van Richard Staakman en Tim Steenks wederom in de beker gegraveerd worden. Naast deze prachtige bokaal kregen de overwinnaars ook nog een origineel Formule1-shirt en cap van Red Bull, welke beschikbaar gesteld werd door The Racing Store. Ook kregen de winnaars een kledingbon van mannenmodezaak Futuro.

Op naar de volgende editie van het Sjaak Lispet Beach Voetvolley Toernooi in 2023.