Beach Voetvolley Toernooi 2019
Beach Voetvolley Toernooi 2019 (Foto: KOOS BOMMELE)
Fotoalbum

Staakman en Steenks winnen 1e BeachVoetvolley toernooi bij Full Speed

  sport

DELFT - Afgelopen weekend, op een zonnige zaterdag, werden de nieuwe beachvolleybal velden bij Full Speed officieel in gebruik genomen. Niemand minder dan wethouder Karin Schrederhof was naar het mooie complex gekomen om de velden middels een mooie toespraak met daarin een verrassing officieel te openen.

Tegelijkertijd kon de strijd om het Delfts Kampioenschap BeachVoetVolley van start gaan. Karin Schrederhof meldde in haar toespraak, tot grote verrassing van El Presidente Sjaak Lispet, dat dit toernooi voor altijd de naam 'Sjaak Lispet BeachVoetVolley Toernooi' zal dragen. El Presidente was behoorlijk verrast en had moeite om zijn tranen te bedwingen. Een mooi moment en ere wie ere toe komt, Sjaak verdient het om een eigen toernooi te hebben.

Wisselbokaal
Om 12.00 uur barstte de strijd los en begonnen 32 ploegen aan een race om de felbegeerde Wisselbokaal. Er vielen verrassende uitslagen te noteren, want wie had gedacht dat het prachtige duo Michael Stet / Maurice Bavelaar de 8e finale niet zou halen? Wie had daarnaast gedacht dat het team van Frank van der Zwan de 8e finale niet zou halen? Wie had daarentegen kunnen denken dat het team Leon Bekenes / Lesley Dijksman de finale zou halen? Dat is het mooie van sport, een uitslag is vooraf moeilijk in te schatten.

De laatste weken was er veel getraind op deze discipline. Wat bleek was dat veel teams die er speciaal extra trainingsuren in hadden gestopt, ook door gingen naar de 8e finale. Arbeid loont, het kan niet vaak genoeg herhaald worden. Neem dit mee als tip voor volgende edities!

Finale
De strijd begon hierna pas echt. Na de kwart en halve finale waren er uiteindelijk twee ploegen die de degens mochten kruisen in de finale. Het Full Speed duo Leon Bekenes / Lesley Dijksman trad aan tegen het favoriete duo Richard Staakman en Tim Steenks. Het publiek genoot van een spannende wedstrijd. De duo's deden niet veel voor elkaar onder. Leon en Lesley hadden op een gegeven moment zelfs een voorsprong van 11-5 in handen tegen het technische duo Staakman/Steenks. Helaas haperde de machine bij de Full Speed Stars, want aan de meet stond het 15-13 voor het duo Richard/Tim. Zij mogen zich het komende jaar Delfts Kampioen Beach Voet Volley noemen, voorwaar geen misselijke titel.

Vervolg
Het was een super geslaagde dag en natuurlijk krijgt deze 1e editie een vervolg. Noteer alvast zaterdag 11 juli 2020 maar in je agenda! Gaan Richard en Tim hun titel prolongeren of mogen zij de prachtige Bokaal overdragen aan een ander team? Kijk voor meer foto's op www.delftopzondag.nl onder 'Fotoalbums'.

Meer berichten
 
CustomHtml_1