<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Indian Askin, een van de Main Stage artiesten op vrijdag 19 juli (Foto: Karen Rosetzsky)
Indian Askin, een van de Main Stage artiesten op vrijdag 19 juli (Foto: Karen Rosetzsky) (Foto: Karen Rosetzsky)

Westerpop 2019: niet te missen!

  cultuur

DELFT - De 28e editie van Westerpop in Delft is volgens de organisatie van Westerpop niet te missen!

Het gratis toegankelijke popfestival wat plaats vindt op vrijdag 19 en zaterdag 20 juli heeft zo'n gevarieerde programmering, dat er wel iets van ieders gading bij zit. De bezoeker kan dit festival -indien nog niet gedaan- gerust bijschrijven in de agenda. Op de komende editie zullen op twee podia in totaal 22 acts, acte de présence geven. Sinds 2014 is het popfestival verder gegaan als biënnale en sinds 2016 vindt het plaats op een nieuwe locatie, het sportterrein van het Stanislascollege aan het Molenhuispad.

Mix van stijlen
Dus, nogmaals, 22 (!) acts verdeeld over twee podia. Op vrijdag 19 juli zijn dat vanzelfsprekend vier gearriveerde Nederlandse bands op het hoofdpodium. Het festival is superblij met o.a. Hausmagger, die met een afscheidstour bezig is en Indian Askin de band die dit jaar ook op Pinkpop stond en aan de vooravond staat van de grote doorbraak. Goed om te zien dat Zuco 103 met hun speciale mix van stijlen weer terug is om te zien en te beluisteren. Daarnaast strijden drie regionale bands om de Peter Tetteroo Bokaal op de PTB Stage.
Op zaterdag 20 juli staan acht bekende Nederlandse en internationale bands op het hoofdpodium. Opvallende namen hier zijn de alom gewaardeerde Ruben Hein en Son Mieux die met hun nieuwe album heel veel aandacht krijgen. Het unieke en eigenzinnige muzikale wonder Blaudzun, die weinig festivals doet deze zomer vanwege opnames voor een nieuw album, is wel in Delft aanwezig. Dat verdient een Delfts Blauw zoen!

Schijnwerpers
Martijn Fischer, in de rug gesteund door een volledige band, zal het publiek verblijden met alle grote hits van nationale held Hazes. Ook Wild Romance, de begeleidingsband van wijlen Herman Brood, die met de documentaire 'Buying the Band' en een nieuw album weer volledig in de schijnwerpers staan, zal het publiek op rock 'n roll-vuurwerk trakteren. De komst van het Amerikaanse Everlast is heel bijzonder, omdat de frontman Eric Brody een bekende popster is in de United States of America. Hij komt met een show waarin de hits van zowel House of Pain als die van de man zelf elkaar kruiselings bestuiven. Verwacht dus een show met een mix van bluesrock en hip hop, uniek in zijn soort en zeer aan te raden! Uit Ierland komt de elektronische dance-act Le Galaxie deze avond afsluiten. Het Stage Europe Network (SEN) podium biedt op zaterdag een plek aan zeven jonge opkomende Europese bands, hoofdzakelijk uit de kleinere Europese landen.

Straattheater
Een gevarieerde line-up, met opkomend talenten uit diverse Europese landen die garant staan voor kwaliteit, verrassing en aanstekelijk enthousiasme. Het gratis toegankelijke Westerpop biedt ook straattheater, een festivalmarkt en een foodstreet. Je dacht dat je alles al had gezien? Think again, want als klap op de vuurpijl wordt er tijdens de concerten gebruik gemaakt van 'special effects'. Kortom: redenen te over om dit festival van A tot Z en van band 1 tot band laatst te komen checken. Wegblijven is geen optie, dit is een MUST SEE-event!
Entree: gratis.

Programma
-Vrijdag 19 juli, 19.00 tot 24.00 uur:
Mainstage: Hausmagger, The Overslept, Indian Askin en Zuco 103.
Peter Tetteroo Bokaal Stage: The Arthurs, Dad's Amaryllo en Sonorous.

-Zaterdag 20 juli,13.00 tot 24.00 uur:
Mainstage: Rise of the Wood, Ruben Hein, Blaudzun, Martijn Fischer zingt Hazes, Wild Romance, Son Mieux, Everlast-Whitey Ford's House of pain (USA) en Le Galaxie (IE).
Stage Europe Network: Lester Blackfield (NL), Michel Reyson (Ger), OY Sound System (UA), Inger (EE), Blóðmör (IS) en Hollow Gram (FR).

Westerpop wordt georganiseerd door 230 vrijwilligers. Participanten zijn o.a: De Gemeente Delft, Stap in de Gouden Eeuw, Fonds 1818, Fonds Podium Kunsten en de Popunie.
 

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>