<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
De DAS dames wonnen van Lokomotief
De DAS dames wonnen van Lokomotief

Winst voor DAS Dames en Heren

  sport

DAS dames winnen van Lokomotief door teamprestatie

De afgelopen drie weken zijn raar geweest voor het eerste damesteam van DAS. Het onverwachte overlijden van Gerjan Gommers heeft zijn sporen achtergelaten op het team. Zeker omdat Gerjan er de laatste wedstrijd van de dames, uit bij Baros op 21 februari, nog gewoon bij was. Door het overlijden van Gerjan werd er bij aanvang van de wedstrijd een minuut stilte in acht genomen en speelde de DASsers met rouwbanden. Het eerste kwart ging gelijk op. Opvallend was dat DAS meteen kansen kreeg vanaf de vrijeworplijn, maar deze niet altijd wist te benutten. Het kwart werd afgesloten met een gelijke (tussen)stand: 19-19. In het tweede kwart wist DAS tegen het einde een klein gaatje te slaan van vijf punten. Maar na een time out in de 9e minuut leverde DAS deze voorsprong in en schoot Nikki Rademaker vlak voor rust Lokomotief zelfs op voorsprong: 34–36. 

In de kleedkamer werd besproken dat DAS vooral in de verdediging betere keuzes en stops moest maken. Daarnaast kreeg het team de taak om feller en agressiever te spelen omdat ze anders de winst niet binnen gingen slepen. Na de rust kwam DAS op stoom en werd er beter verdedigd en hierdoor lukte het om in de aanval punten te pakken. Zeker Fabiënne Dijkshoorn was belangrijk vanaf de vrijeworplijn en Sarah Kreuze pakte ook zeven punten. Dante Wessels maakte er in de laatste seconde 51-44 van aan het einde van kwart drie. 

In het vierde kwart verzorgden Lisa Huijgen, Sarah Kreuze en Fabiënne Dijkshoorn de scores. Maar vooral de felle verdediging in de laatste twee kwarten heeft de winst veilig gesteld en dat mag gecomplimenteerd worden. DAS pakt uiteindelijk de winst met 63–49.

Topscorers: Sarah Kreuze 17 punten, Fabienne Dijkshoorn 11, Lisa Huijgen 11.


Nipte winst heren DAS door vrije worpen Okke Hoonhout

De heren van DAS traden zaterdagavond in Soest aan tegen de nummer laatst: Red Stars. In november werd er thuis met tien punten verloren van die ploeg. Nu werd er wél gewonnen, maar het was 'op het nippertje'.
Captain Rik de Graaf liet weten: "We begonnen de wedstrijd slecht. Lieten de tegenstander veel te veel schieten. En ze schoten ook goed raak in de eerste helft. Toch wisten we in de buurt te blijven in de eerste helft. In de tweede helft verdedigden we veel beter en wisten we een gaatje te slaan als ik het mij goed herinner. Toch kwamen ze weer terug en het werd nog super spannend toen we met nog 12 seconden gelijk kwamen. Uiteindelijk maakten ze een domme fout op Okke en die schoot de beslissende vrije worpen erin. Ze kregen nog wel kans op een schot, maar dat werd een noodschot. Ze speelden om niet te degraderen geloof ik."
Kwart één eindigde bij 10-12, waarna DAS in het tweede kwart de grootste voorsprong pakte bij 11-20. De heren konden dat echter niet vasthouden: de rust ging in met een stand van 32-30. Die twee punten achterstand stonden er ook na kwart drie: 47-45. Bij 51-50 in kwart vier schoot Okke Hoonhout drie 2-punters op rij binnen en bracht DAS op 51-56. Maar Red Stars gaf zich niet gewonnen. In een zinderende laatste minuut werd het 58-58. Door twee benutte vrije worpen van Okke Hoonhout, vlak voor tijd, wist DAS dus echter toch aan het langste eind te trekken. Het team van Toon van Helfteren kwam daarmee op plek vijf in de 1e Divisie A.
Topscorers: Rik de Graaf 21, Okke Hoonhout 18.
 

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>