<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Sandra Mesker, met gele bal, is aan zet en haar koersbalclubje kijkt geamuseerd toe (Foto: Koos Bommelé)
Sandra Mesker, met gele bal, is aan zet en haar koersbalclubje kijkt geamuseerd toe (Foto: Koos Bommelé) (Foto: KOOS BOMMELE)

Sandra jubileert met haar koersballers!

DELFT - In 2009 stopte Sandra Mesker noodgedwongen, door omstandigheden, met werken. Inmiddels is ze al tien jaar als vrijwilliger de drijvende kracht achter een wekelijks ochtendje koersbal.

Door Ruud Stift

Een buurvrouw van Sandra kwam op een gegeven moment langs en die vroeg of ze 'wat te doen had'. Van het spreekwoordelijke een kwam het ander en dat wordt binnenkort gevierd. Want op zondag 31 maart wordt het tienjarig jubileum van het 'koersbalclubje van Sandra' met een receptie opgeluisterd. Iedereen is, van 14.00 tot 17.00 uur, welkom in het clubhuis van Postduivenvereniging 't Westen aan de Korftlaan 1A. Kom proosten en meld je en passant meteen aan als lid, want de club kan nog wel enkele deelnemers gebruiken.

Vrijenban
Sandra verhaalt over de beginperiode: "De eerste vijf jaar hielden we met de koersballers -toen nog een klein cubje van 6 à 7 personen- domicilie in de wijk Vrijenban, in buurthuis 't Ooievenaarsnest aan de Van Lodensteijnstraat. Na de sluiting van dit buurthuis verhuisden we naar SILA aan de Brasserskade en inmiddels wonen we al bijna twee jaar in bij de Postduivenvereniging. Van ooievaar tot postduif, dat kan bijna geen toeval zijn, hahaha."

Begeleiding
Sandra kijkt, net als al haar seniorenclubleden in de leeftijd van 60 tot 90 jaar, elke week uit naar het gezellige samenzijn op de woensdagochtend van 10.00 tot 11.30 uur. "Je blijft lachen met die dames. Er is ook één man bij, die wordt door de vrouwen op handen gedragen. We gooien telkens drie potjes met ongeveer tien personen. Voor het mooie zouden er nog twee leden bij moeten komen, dan is het beter in balans. We spelen in koppeltjes, 1 tegen 1, op het gemak. Met veel lol onder elkaar en een ingelaste koffiepauze. Je kunt me eigenlijk wel manusje-van-alles noemen. Ik ben er altijd minimaal een half uur eerder om de boel in gereedheid te brengen. De speelmat neerleggen, de materialen klaarzetten. Tijdens de 'match' hou ik de punten bij en zorg dat de ballen (bowls) weer aan de start verschijnen na de worpen. Koersbal lijkt op jeu de boules. Met een soort afgeplatte bal, een soort Edammer kaas, moet je zo dicht mogelijk bij een wit balletje proberen te geraken. Per ronde gooi je vier ballen met een eigen kleur. Wie met de meeste ballen het dichtst bij ligt, wint de ronde. Simpel, maar zó leuk om te doen! Corrie Desaunois is al jaren mijn sidekick, zij schenkt de koffie."

Buurthuis
Sandra had al wat jaartjes vrijwilligerswerk achter de rug bij buurthuis 'Onder de Schie'. "Dat ging ook onder het mom van 'Wat doe jij op de woensdagmiddag?' Nou, dan ga je een keer mee met iemand, je blijft hangen en voor je het weet rol je het vrijwilligerswerk in. Ik heb geholpen bij allerhande activiteiten: van Halloween tot de knutselclub tot de jaarlijkse Sinterklaasviering."

Uitje
Met haar clubje koersballers doet Sandra halfjaarlijks een keer iets extra's. "Dan gaan we er even op uit met z'n allen, lekker luxe lunchen. Hup, de busjes in en op pad. Voor het jubileum staat een High Tea op het programma, om het nog iets feestelijker te maken." Naast het vrijwilligen heeft Sandra een bijzondere hobby: Fantasy Festivals, zoals de Midwinter Fair, Fantasy Fest en Elfia. "In steampunk-outfit, heerlijk!"

 

Ruud Stift

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>