<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Logo delftopzondag.nl
Armand Muilenberg als Mr. White tijdens de repetities in Amsterdam voor theaterversie Reservoir Dogs. (Foto: Boy Hazes)
Armand Muilenberg als Mr. White tijdens de repetities in Amsterdam voor theaterversie Reservoir Dogs. (Foto: Boy Hazes) (Foto: Boy Hazes)

Delvenaar in theaterversie Reservoir Dogs

  cultuur

DELFT - Twaalf jaar lang richtte Armand Muilenburg zich alleen op zijn acteercarrière voor film en de televisie, maar opeens staat hij weer in het theater, de plek waar zijn passie voor acteren begon. Volgende week gaat in Amsterdam de toneelvoorstelling van Reservoir Dogs in première, waarin Armand één van de dragende rollen vertolkt.

"Ik had wel al een beetje het gevoel dat ik het zou worden", zegt Armand met een lach op zijn gezicht. Over zijn rol van Mr. White: "Het is wel een lastige, want aan de ene kant is het personage een bikkelharde gangster, maar Mr. White kent tegelijkertijd ook een gevoelige kant. Dat maakt het acteren leuker, meer een uitdaging. Het gangstergedeelte zit wel goed, ik ben in het verleden vaak gecast voor boevenrollen. Bij het gevoelige aspect ligt voor mij de uitdaging." Nerveus is hij niet. Wel heeft hij 'last' van een gezonde spanning. Dat is ook niet zo gek, want dit is zijn eerste theatervoorstelling in 12 jaar. Hij deed een theateropleiding aan De Trap in Amsterdam en begon een acteercarrière. Toen hij vader werd en fulltime werkte, raakte het acteren op de achtergrond. "In toneel gaat toch een hoop tijd zitten met repetities en zo." Langzaam maar zeker ontglipten de theaterplanken hem. Hij acteerde wel nog voor bedrijfsvideo's, als acteur bij trainingen en cursussen en verscheen in een paar films en televisieprogramma's. Het theater lonkte echter altijd. Toen zijn relatie met zijn toenmalige vriendin in 2018 eindigde, besloot hij weer audities te gaan doen voor theaterrollen. "Het leek me echt kicken om gewoon weer te spelen. Gewoon weer doen wat ik écht leuk vind."

Jongensclub
En zo kwam hij al snel terecht in Reservoir Dogs van Olaf Pieters. "Quentin Tarantino vind ik sowieso geweldig, maar Olaf Pieters –de regisseur- heeft een hele goede toneelbewerking afgeleverd", aldus Armand. "Hij weet de typisch Amerikaanse humor perfect te vertalen naar het Nederlands, zonder Tarantino teniet te doen." Daarnaast heeft Pieters ook een prachtige cast samen weten te brengen, waarmee het toneelstuk al op voorhand een succes genoemd kan worden. "Tijdens de repetities loopt het heel goed. Het is een jongensclub met veel humor onderling. Dat komt het spel alleen maar ten goede, want het is natuurlijk echt een mannenstuk." Voor Armand is er in ieder geval weer een oude deur geopend. "De theaterwereld is een harde en lastige wereld, maar ik ga honderd procent door. Ik heb de smaak echt weer te pakken."
De toneelvoorstelling van Reservoir Dogs speelt van 28 tot en met 31 maart in het CREA in Amsterdam. Voor tickets zie: www.crea.nl.

Asch Rast

<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419594&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
Meer berichten
 

Wat vindt u?

Heeft u gestemd voor Europese Parlementsverkiezingen ?Reageren!
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=9419598&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=delftopzondag.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=260,261,262" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>