De Slag om Delft: altijd weer even spectaculair. (foto: Fabian de Leede)
De Slag om Delft: altijd weer even spectaculair. (foto: Fabian de Leede)

De Slag om Delft: zeilwedstrijd in historisch Delft

sport

De Zuidkolk van Delft zal zondag 23 oktober voor de elfde keer weer het strijdtoneel worden van de Maritiem Watersport TU Delft 'Slag om Delft'.

Het matchrace zeilevenement van Delft zal in de historische binnenstad worden gevaren door acht teams, die in twee wedstrijdzeilboten om en om tegen elkaar zullen strijden. Dit evenement wordt georganiseerd door de Delftse Studenten Wedstrijdzeilvereniging Broach in samenwerking met de TU Delft en Maritiem Watersport De eerste wedstrijd zal beginnen om 09.30 uur en de finale zal om 16.00 gevaren worden.

Het vaarwater van de Zuidkolk is klein, wat zorgt voor korte en spannende races die door het publiek vanaf de kade goed kunnen worden gevolgd. Acht (semi-)professionele zeil teams zullen iedere centimeter van dit water benutten in hun strijd om de eerste plaats.

Het doel van matchracen is vóór de ander over de finish te varen. Snelheid is hier echter niet alles! Het kleine vaarwater heeft ongebruikelijke windstromingen en routes moeten in balans gekozen worden om de meeste optimale wind te krijgen en de tegenstander tactisch af te kunnen snijden. Dit maakt matchracen spectaculair voor zowel de kijker als de zeilers.   

Activiteiten op de kant
Sprekers op de wal zullen niet alleen de wedstrijden van commentaar voorzien, maar ook matchracen uitleggen terwijl het gevecht op het water vlak voor de wal plaatsvindt. Op de kant zal catering beschikbaar zijn en zullen activiteiten voor het publiek worden georganiseerd. Kom vooral langs voor een mooie en spannende dag aan het water in Delft.

Naar het evenement
Het evenement zal plaatsvinden in de Zuidkolk van Delft. Overige informatie over dit evenement kan worden gevonden via www.broach.nl/slag-om-delft.