Knallen over de kade tijdens Kadeloop

sport

SCHIPLUIDEN - Schipluiden vormt op zaterdag 2 juli het decor voor de 37ste editie van de Kadeloop. Deze hardloopwedstrijd biedt zoals gebruikelijk een afwisselend parcours door het dorp en het omringende polderlandschap.

Bijzonder is natuurlijk ook het stuk parcours over de kade, langs de Vlaardingsevaart. Dit maakt de Kadeloop nog meer tot een uniek evenement. Deelnemers kunnen zich weer aanmelden voor vier verschillende afstanden: 1, 2, 5 en 12 kilometer.
Nieuw dit jaar is de mogelijkheid om deel te nemen als (bedrijven)team. Naast bedrijven zijn natuurlijk ook instellingen, verenigingen, scholen, buurten of wijken en families welkom om met een team deel te nemen aan de afstand van 12 kilometer. Voor het beste team wacht volgens de organisatie een fraaie prijs. Teams bestaan uit minimaal vier en maximaal zes lopers, waarbij de vier snelste tijden opgeteld de teamtijd bepalen.
De Kadeloop begint met de Gerda van der Veen-jeugdloop. De allerjongsten gaan de strijd aan op de 1 kilometer. Voor kinderen in de leeftijd van 7 tot en met 12 jaar staat de 2 kilometer op het programma. Ook dit jaar kunnen de kinderen zich goed voorbereiden dankzij speciale Kadeloop-trainingen. Onder begeleiding van trainers van De Hardloper bereidt de plaatselijke jeugd zich op twee dinsdagmiddagen voor op de sportieve prestatie.

Inschrijven
Online inschrijven kan nog tot en met 27 juni de website www.dehardloper.nl. Bij de 5 en 12 km wordt gebruik gemaakt van tijdregistratie. Op 2 juli is inschrijven vanaf 11.00 uur - voor jeugd - en om 12.00 uur - voor de 5 en 12 kilometer - mogelijk in de kantine van VV Schipluiden aan de Tiendweg, Schipluiden. Deelname voor de 1 en 2 kilometer kost 3 euro. Meedoen aan de 5 of 12 kilometer kost 7 euro bij voorinschrijving op 9 euro op de dag zelf.