Afbeelding

Schoolzwemwedstrijden in Kerkpolderbad

sport

Editie: Week 40, Jaargang 20 |

DELFT - Zaterdagmiddag 12 oktober worden van 14.00 uur tot 18.00 uur de jaarlijkse schoolzwemwedstrijden in zwembad Kerkpolder gehouden. Meer dan 200 basisschoolleerlingen nemen deel. De wedstrijden worden georganiseerd door de sectie zwemmen van de Sportraad van Delft. Deze sectie is de koepel voor alle verenigingen die zwemwater gebruiken in Delft. Met de zwemwedstrijden promoot de sectie de verenigingen. Om alles in goede banen te leiden zijn 40 vrijwilligers van de aangesloten verenigingen actief. Naast de individuele nummers zijn er ook estafettes waarvan de “Watercup  estafette” een belangrijke plaats inneemt omdat teams van de diverse scholen hierin direct tegenover elkaar uitkomen. Voor de leerlingen van de drie snelste scholen zijn bekers beschikbaar.
Zoals in voorgaande jaren worden deze uitgereikt door een “prominent”, dit jaar is dat Janneke Ras die enige jaren geleden zelf nog meedeed aan deze schoolzwemwedstrijden.
Zij werd tweede op het onderdeel  “beachflags” tijdens het Europees Kampioenschap Lifesaving voor junioren in Riccione in Italië. Janneke is met deze prestatie de beste Nederlander op dit EJK geworden. Alvorens ze de bekers zal uitreiken zal ze over haar prestatie en belevenissen vertellen. Het evenement is niet alleen voor ouders maar ook voor andere geïnteresseerden gratis toegankelijk.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12