Afbeelding

De dames van SEP willen onder leiding van hun nieuwe trainer Bram Beezemer naar de Tweede Klasse

sport

Editie: Week 24, Jaargang 20 |

Bram Beezemer trainde altijd mannen, maar heeft volgend seizoen Dames 1 van SEP onder z’n hoede. (foto: Roel van Dorsten)

DELFT – Bram Beezemer staat komend seizoen voor het eerst als trainer voor een groep vrouwen. Hij gaat het eerste van de dames van SEP trainen en is vol ambitie.

Eerder al trainde Beezemer de mannen van SEP. “En ik heb altijd met mannen gewerkt”, voegt hij eraan toe. “Dit wordt een hele nieuwe uitdaging.” Beezemer ziet, zegt hij, voldoende mogelijkheden bij de damestak van SEP. “Enkele meiden uit de B1 komen volgend seizoen over naar de senioren. Zij speelden afgelopen seizoen in de Hoofdklasse. Volgend seizoen gaan ze strijden voor een plek in het eerste.”

Dames 1 speelt volgens Beezemer op een ‘leuk’ niveau. “Het is nu de uitdaging om de prestaties omhoog te krikken. We spelen nu Vierde Klasse. Het is onze ambitie om binnen drie jaar een tweedeklasser te zijn.”

In augustus begint Bram Beezemer pas echt aan de klus. Een aantal meiden heeft hij al vanaf de zijlijn in actie gezien. “Ook onze jeugdteams heb ik zien spelen.” Nieuwe talenten zijn altijd meer dan welkom om eens mee te komen trainen, geeft hij aan. “Gezien de ambities die we hebben zou dat hartstikke mooi zijn.” De vrouwen trainen vanaf woensdag 19 augustus op woensdag- en vrijdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.

SEP heeft al langere tijd voetballende dames binnen de gelederen. Veel van hen kwamen twee jaar geleden naar SEP, toen KFC ’71 werd opgeheven. De vereniging kreeg er toen in één keer zo’n 75 vrouwelijke leden bij. Sindsdien is de damestak redelijk stabiel, merkt Beezemer op. “We zien een tendens dat ze hier blijven voetballen. Dat geeft wel aan dat ze het naar hun zin hebben.”

- Wat heb jij de dames van SEP te bieden?
Beezemer: “Ik wil in elk geval een stukje gerichte trainings- en speelwijze met ze ontwikkelen. Ik kan ze een heel eind verder brengen in hun ontwikkeling.”

- Verschilt het, denk je, veel met het trainen van mannen?
“Mijn ervaring is wel dat vrouwen wat leergieriger zijn dan mannen. Vrouwen zijn ook kritischer in hun benadering, ze willen weten waarom iets zo is. Bij mannen heb je het wat dat betreft iets makkelijker.” (JN)

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12