Afgelopen dinsdag werd na afloop van de laatste spinningles bij de TU Delft het fantastische eindbedrag voor het Frame Running bij AV'40 bekend gemaakt! (Foto: Koos Bommelé)
Afgelopen dinsdag werd na afloop van de laatste spinningles bij de TU Delft het fantastische eindbedrag voor het Frame Running bij AV'40 bekend gemaakt! (Foto: Koos Bommelé)

Fantastisch eindbedrag voor Frame Running bij AV’40!

sport

DELFT - Op 21 november 2023 begon Koos van der Burg met het geven van een 10-weekse lessenreeks spinning bij de TU Delft. Dit deed hij met maar één doel: zoveel mogelijk geld inzamelen voor het Frame Running bij AV’40! Afgelopen dinsdag was het tijd voor de grote finale en werd het eindbedrag bekendgemaakt.

Door Frank van der Steen

Frame Running is een sport voor kinderen met een lichamelijke beperking. Met behulp van een runningframe, een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, kunnen deze kinderen zich voortbewegen door te lopen of te rennen. Elke zaterdagochtend gaan deze kinderen bij AV’40 aan de slag met het Frame Running: “Er lopen daar op zaterdag ongeveer elf kinderen die allemaal persoonlijke begeleiding krijgen van vrijwilligers. Helaas zijn deze runningframes erg duur en daarom zijn we in november vorig jaar begonnen met het inzamelen van zoveel mogelijk geld”, legt Koos uit.

Spinning en sponsors
Door de wekelijkse spinninglessen bij de TU Delft wist Koos vooraf al dat er een mooi bedrag bij elkaar gefietst ging worden: “Vanaf het begin fietsen we met hetzelfde groepje mensen. Deze 30 deelnemers betaalden allemaal 10 euro per les, waardoor we sowieso al op 3000 euro uitkomen. Dan konden we in ieder geval één fiets kopen!” Toch kwam er langzaam meer aandacht voor de actie van Koos en vroegen ook potentiële sponsors naar de mogelijkheden: “Op een gegeven moment zaten we na vijf lessen al aan de 5.500 euro! Vervolgens heb ik ook contact gezocht met de voetbalclubs uit de regio, die zelfs kwamen kijken bij de spinningles! In totaal hebben deze clubs gezamenlijk gezorgd voor ruim 3.500 euro bovenop het ingezamelde bedrag, wat natuurlijk geweldig is.”

Finaledag
Afgelopen dinsdag vond de finaledag plaats en zorgde een enthousiaste Koos voor een leuke laatste les. Alles was tot in detail geregeld en na afloop werd het eindbedrag bekendgemaakt: “Alle partners van de deelnemers waren aanwezig en ook Omroep Delft kwam langs om te filmen. Na afloop kreeg ik van penningmeester Guus Heemskerk een cheque met het fantastische eindbedrag van 10.025 euro! Door dit bedrag kunnen we drie nieuwe framerunners kopen voor het Frame Running bij AV’40.” Volgens Koos is de opbrengst van deze actie niet mogelijk geweest zonder de hulp van een aantal organisaties en partners: “Allereerst wil ik de TU Delft bedanken voor het gebruiken van de zaal voor het spinnen. Daarnaast wil ik alle betrokkenen, sponsors en voetbalclubs uit de regio bedanken voor hun inzet en donaties. Dankzij jullie betrokkenheid kunnen we de atleten van AV’40 blij maken met drie op maat gemaakte runningframes!”

Overhandiging
Op zaterdag 3 maart gaat Koos het opgehaalde bedrag officieel overhandigen bij AV’40: “Deze ochtend gaan we rond 11.00 uur het bedrag tijdens de training overhandigen bij AV’40. Hierbij zullen onder meer de spinners, sponsors, belangstellenden en natuurlijk de atleten aanwezig zijn!”