Koos van der Burg tijdens een eerder spinningevenement. Tegenwoordig zet hij zich in voor het Frame Running bij AV'40. (Foto: Koos Bommelé)
Koos van der Burg tijdens een eerder spinningevenement. Tegenwoordig zet hij zich in voor het Frame Running bij AV'40. (Foto: Koos Bommelé)

Tussenstand fietsen voor Frame Running

Algemeen

DELFT – Op 21 november 2023 is Koos van der Burg begonnen met het geven van een 10-weekse lessenreeks spinning bij de TU Delft. Deze lessenreeks geeft hij niet zonder reden, maar om geld in te zamelen voor het Frame Running bij atletiekvereniging AV’40 in Delft.

Koos van der Burg zet zich al 16 jaar in voor verschillende goede doelen. Na onder meer KiKa, KWF, Sophia Kinderziekenhuis en Inloophuis Debora, zet hij zich dus sinds november dit jaar in voor het Frame Running bij atletiekvereniging AV’40! Inmiddels zitten we halverwege de lessenreeks en is er volgens Koos niets om over te klagen: “Tot nu toe zaten alle lessen helemaal vol en ook de laatste vijf lessen zitten weer helemaal vol. Alle deelnemers betalen voor elke les tien euro en al het ingezamelde geld gaat naar de aanschaf van runningframes voor AV’40.” Een runningframe is een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, waarmee kinderen met een beperking zich kunnen voortbewegen door te lopen of te rennen. Hierbij gebruiken de kinderen spieren die normaal niets doen en kunnen ze makkelijker hun energie kwijt. Het Frame Running vindt een keer in de week plaats op zaterdagochtend van 10.30 uur tot 11.30 uur. Helaas zijn runningframes erg duur en is het voor AV’40 niet betaalbaar om genoeg runningframes aan te schaffen. Om deze reden is Koos begonnen met geld inzamelen.

Tussenstand
Naast de lessenreeks bij de TU Delft krijgt Koos nu ook hulp vanuit de Delftse voetbalwereld: “Inmiddels hebben al vijf Delftse clubs een donatie gegeven voor de actie. In totaal hebben Wippolder, DHC, Concordia, Full Speed en Vitesse Delft al bijna 3000 euro gedoneerd! Door deze geweldige donaties staan we nu al op een bedrag van zo’n 5000 euro!” Ondanks deze geweldige tussenstand blijft Koos zich nog volop inzetten: “Ik heb gelukkig ook al toezeggingen van Den Hoorn, DHL, Oliveo, RKDEO, Nootdorp en DSVP. We hebben ook nog vijf lessen te gaan en hopen uiteindelijk op een bedrag waarmee we twee runningframes kunnen aanschaffen voor Frame Running bij AV’40.”

Doneren
Wilt u deze actie steunen? Alle donaties zijn nog steeds welkom op het rekeningnummer van de Sportraad van Delft: NL17 INGB 0000 2288 28. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Koos van der Burg via 06-41268310.