Koos van der Burg gaat zich inzetten voor Frame Running bij atletiekvereniging AV'40. Alle donaties zijn welkom! (Foto: Koos Bommelé)
Koos van der Burg gaat zich inzetten voor Frame Running bij atletiekvereniging AV'40. Alle donaties zijn welkom! (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Sporten is voor iedereen!

Algemeen

DELFT - Koos van der Burg zet zich al 16 jaar lang in voor verschillende goede doelen. Na onder meer KiKa, KWF, Sophia Kinderziekenhuis en Inloophuis Debora, gaat hij zich nu inzetten voor het Frame Running bij atletiekvereniging AV’40 in Delft.

Frame Running is een sport voor kinderen met een lichamelijke beperking. Met behulp van een runningframe, een soort driewielfiets zonder pedalen en met een borststeun, kunnen deze kinderen zich voortbewegen door te lopen of te rennen. Volgens Koos een mooi initiatief waar hij graag geld voor inzamelt. “Als je ziet hoeveel plezier de kinderen hebben, dat is zo mooi om te zien. Helaas zijn de fietsen heel duur en komen ze bij AV’40 eigenlijk fietsen tekort. Ons doel is om geld in te zamelen en een paar van deze fietsen aan te schaffen voor AV’40!” In samenwerking met de TU Delft en andere bekende namen in de Delftse sportwereld gaat Koos vanaf 21 november beginnen met het geven van een 10-weekse lessenreeks spinning bij de TU Delft. Deelnemers zijn bekende namen uit de Delftse voetbalwereld, die allemaal tien euro per les betalen. Het geld wat hiermee opgehaald wordt, gaat allemaal naar het Frame Running bij AV’40. Elke les zal DJ Willem Berkien de muziek verzorgen en is penningmeester Guus Heemskerk aanwezig om alle giften goed in de gaten te houden! 

Doneren
Wilt u deze actie steunen? Alle donaties zijn welkom op het bankrekening nummer van de Sportraad van Delft: NL17 INGB 0000 2288 28. Voor eventuele vragen kunt u terecht bij Koos van der Burg via 06-41268310.