Afbeelding

Nabestaandenzorg in Delft | Wat moet ik regelen na een overlijden?

Partnerbijdrage

Heeft u te maken gehad met het overlijden van een partner of van een van de ouders? Dan weet u hoeveel post er op de deurmat valt en hoeveel zaken er geregeld moeten worden. De Belastingdienst, banken, rekeningen, verzekeringen, het lijkt wel of iedereen iets van u wil of nodig heeft. Dit is enorm complex en tijdrovend wanneer u niet over de juiste informatie beschikt, als u geen wachtwoorden weet of wanneer u urenlang aan de telefoon moet wachten om zaken geregeld te krijgen. Kort na het overlijden van een dierbare wil je geen gedoe met instanties, dan wil je rust en ruimte om het verlies te verwerken.
Wat veel mensen niet weten is dat er professionele hulp bestaat voor de afhandeling van een nalatenschap. Nabestaandenzorg-Delft is zo´n partij. Yvonne Sanli, eigenaar van Nabestaandenzorg-Delft, ondersteunt nabestaanden bij de administratieve afwikkeling. Ook is het mogelijk dat zij, als gevolmachtigde, de afhandeling volledig overneemt zodat u er (bijna) geen omkijken meer naar heeft. Met haar uitgebreide dienstenpakket wil Yvonne mensen zo breed mogelijk ondersteunen bij alle kwesties rondom het levenseinde en overlijden. 

Verschillende diensten

De diensten die Nabestaandenzorg-Delft aanbiedt hebben als gemeenschappelijke deler het verlenen van zorg en ondersteuning aan mensen rondom het levenseinde of overlijden. Nabestaandenzorg-Delft kan het volgende voor u betekenen:

  • De afwikkeling van een nalatenschap als executeur: wanneer u (uiteraard na een uitgebreid kennismakingsgesprek om uw wensen te inventariseren) Nabestaandenzorg-Delft in uw testament aanwijst als executeur, dan neemt Yvonne de volledige afwikkeling van uw nalatenschap over. Dit komt vaak voor bij alleenstaanden of bij mensen die geen kinderen hebben (of als de kinderen ver weg wonen), maar er zijn ook andere omstandigheden denkbaar waarbij het verstandig kan zijn om een professioneel executeur te benoemen.

  • Nabestaandenzorg: Ondersteuning van de nabestaanden bij de afwikkeling: bijvoorbeeld bij een onverwacht overlijden of als de nabestaanden wegens leeftijd, een aandoening of tijdgebrek graag hulp bij de afhandeling willen zonder dit volledig uit handen te geven.

  • Levensexecuteur/gevolmachtigde: wanneer u Nabestaandenzorg-Delft in uw levenstestament aanwijst als levensexecuteur dan treedt Yvonne, in bepaalde situaties, op als uw gevolmachtigde om namens u medische en/of financiële beslissingen te nemen wanneer u dit zelf wegens omstandigheden niet meer kunt.

  • Testament of Levenstestament: Advies en ondersteuning bij het opstellen van een testament en/of levenstestament. Wanneer u besluit om uw testament of levenstestament te laten opstellen (of een oud testament te laten herroepen) dan is het natuurlijk belangrijk dat al uw wensen erin komen te staan zoals u dat voor ogen hebt. Vaak vinden mensen het lastig om hierover na te denken, of ze hebben moeite met de ingewikkelde juridische taal. Nabestaandenzorg-Delft helpt u bij het inventariseren en vastleggen van uw wensen zodat u goed bent voorbereid op uw afspraak bij de notaris.

  • Hulp bij thuisadministratie: Nabestaandenzorg-Delft ondersteunt de achtergebleven partner, of alleenstaande oudere, die moeite heeft om de administratie op orde te houden. Bijvoorbeeld omdat uw overleden partner de administratie altijd deed, of omdat u er moeite mee heeft dat veel zaken tegenwoordig digitaal geregeld moeten worden. Yvonne helpt u bijvoorbeeld met het regelen van aanvragen bij instanties, het invullen van formulieren, het aanvragen of wijzigen van abonnementen of het indienen van declaraties. 

Samenwerking

Nabestaandenzorg-Delft werkt samen met een aantal uitvaartondernemers, belastingdeskundigen en een aantal rouwcoaches. Ook heeft zij korte lijnen met een aantal notarissen en ze is aangesloten bij landelijke organisaties waardoor de continuïteit en kwaliteit van de dienstverlening wordt gewaarborgd. 

Nabestaandenzorg-Delft is gevestigd in Delft maar het werkgebied strekt zich uit tot Zuid-Holland. Wilt u meer weten over Nabestaandenzorg of een afspraak maken? Kijk op: Nabestaandenzorg - Nabestaandenzorg-Delft