Afbeelding

Werkplekje huren? Dit zijn de 5 voordelen!

Partnerbijdrage

Ben je ondernemer? Of heb je vanuit je loondienstbaan volop de mogelijkheid om vanuit huis te werken? Het kan zo zijn dat de muren thuis op je afkomen. Zeker als je veel van je taken in je eentje uitvoert, en dus maar weinig samenwerkt. Een werkplekje huren is dan vaak een uitkomst, zoals een bureau in een gedeelde kantoorruimte. Benieuwd naar de verschillende voordelen? Lees gauw verder!

Netwerk opbouwen

Een van de grote voordelen van een externe werkplek huren, is dat je een netwerk kunt opbouwen! Zeker als kersverse ondernemer is dat een interessante optie. Maar eigenlijk is het altijd een aanrader, in welke functie of branche je ook werkt! Ga daarbij wel op zoek naar een werkruimte die bij je past. Werk je bijvoorbeeld in de creatieve sector? Hier zijn veel werkplekken voor te vinden. Maar ook in andere sectoren is dit een optie. Maak er bewust tijd voor vrij om het gesprek aan te gaan. Je kunt zelfs nadenken over het hosten van activiteiten of evenementen, als dat je leuk lijkt. Vraag wie er mee wil doen aan een brainstormsessie bijvoorbeeld! Heerlijk om de week mee te starten. Leg een groot vel op tafel, met stiften erbij. En ga samen aan de slag. Ook als je niet direct samenwerkt met de anderen die in de ruimte zitten, creëer je zo toch een teamgevoel.

Gezelligheid opzoeken

Dat brengt ons op het volgende punt: je ervaart meer gezelligheid tijdens je werkdagen als je een werkplek deelt. Thuis zit je ook maar wat alleen te werken. En tijdens je pauzes is daar al helemaal weinig aan. Je hoeft op de externe werkplek echt niet de hele dag door te praten. Maar voor een koffiemomentje is vast wel een gaatje te vinden. Of lunch samen met de mensen die je inspireren op de werkplek. Even een ommetje maken? Dat kun je ook prima samen doen.

Materiaal delen

Voor je thuiskantoor moet je alle onderdelen zelf bij elkaar verzamelen. Op een externe werkplek is het juist makkelijker om items te delen. Nu heb je bepaalde items standaard individueel nodig, zoals een laptop. Maar verschillende kantoorbenodigdheden kun je juist heel goed delen. Denk aan een labelprinter, die je van tijd tot tijd eens gebruikt. Ook sticky notes, pennen, potloden, printpapier en andere items kunnen samen worden gebruikt. Geef het een mooi plekje, in de gedeelde ruimte of kast bijvoorbeeld. Zo kan iedereen erbij wanneer het nodig is.

Werk-privé balans behouden

Hoewel thuiswerken in eerste instantie heel relaxed lijkt, kan het er wel voor zorgen dat je werk-privé balans verstoord raakt. Je begint misschien moeilijk aan je werkdag, aan het begin van de dag. Of je kunt de werkdag juist maar lastig afsluiten, als je toch al thuis bent. Nog even dit ene taakje afronden – het is een bekende gedachte. En voor je het weet ben je (vaak) ’s avonds aan het werk, of juist in het weekend. Het kan ook zo zijn dat je thuis snel afgeleid raakt, bijvoorbeeld door de huishoudelijke taken die nog op je liggen te wachten. Door op een externe locatie een werkplek te hebben, kun je je werkdagen beter kaderen. Je werkt alleen als je op die plek bent – en niet langer thuis. Hier kun je prima een gewoonte van maken! Of wissel dit een beetje af: het is maar net wat er in jouw schema past natuurlijk.

Inspiratie opdoen

Je doet sneller inspiratie op als je op een andere locatie werkt. Of je die inspiratie nu haalt uit gesprekken die je voert, de reis die je van huis naar werk maakt of zomaar iets waar je blik op valt: dat maakt eigenlijk niet uit. Maar het gaat erom dat je meer wordt geprikkeld. Als anderen ook gemotiveerd aan het werk zijn om je heen, doet dit je goed. Zo kom je die werkdagen heerlijk door!

Een netwerk opbouwen. Meer gezelligheid om je heen hebben tijdens je werkdag. Een inspirerende plek opzoeken. Er zijn veel redenen te noemen voor het huren van een externe werkplek. Probeer het eens uit! Is het iets voor jou?