Afbeelding

Snel een nieuwe interim opdracht vinden? Zo ga je te werk!

Partnerbijdrage

Ben je bijna klaar met de interim opdracht voor een klant? Dan ben je misschien alweer op zoek naar een nieuwe klus. Begrijpelijk, want je wilt niet zonder werk komen te zitten. Het vinden van een interim opdracht is alleen niet altijd even makkelijk. Hierdoor zit je misschien een lange(re) tijd zonder werk. Omdat dit voor financiële problemen kan zorgen, helpen wij je graag om dit te voorkomen. Daarom vertellen we je in deze tekst hoe je snel een nieuwe interim opdracht vindt.

Zet sociale media in
Vrijwel iedere Nederlander is tegenwoordig actief op sociale media. Sommige mensen gebruiken het alleen om op de hoogte te blijven, terwijl anderen er regelmatig berichten op plaatsen. Als je regelmatig iets post, heb je inmiddels waarschijnlijk veel vrienden en/of connecties. Dit kan van pas komen bij een nieuwe interim opdracht vinden. Laat je op sociale media weten dat je (binnenkort) beschikbaar bent voor een nieuwe klus? Dan kunnen je vrienden/connecties hierop reageren. Je oproep wordt zo zichtbaar voor een groter publiek, waardoor je mogelijk snel een nieuwe interim opdracht vindt.

Bezoek netwerkbijeenkomsten
Veel mensen richten zich tot het internet om een nieuwe interim opdracht te vinden, maar niet iedereen vindt dit prettig. Zo houden sommige mensen er meer van om fysiek in contact te staan met potentiële klanten. In dat geval kun je een netwerkbijeenkomst bezoeken. Ben je finance manager, business controller, financial controller, financieel administrateur of salarisadministrateur en zoek je nieuwe interim opdrachten finance? Bezoek dan een netwerkbijeenkomst waarvan je weet dat er potentiële klanten te vinden zijn. In dat geval is de kans een stuk groter dat je een nieuwe klus overhoudt aan de bijeenkomst.

Meld je aan bij een online platform
Houd je niet van netwerken? Dan vind je het misschien maar niks om naar zo’n bijeenkomst te gaan. Gelukkig zijn er ook nog andere manieren om nieuwe interim opdrachten te vinden, zoals online. Eerder gingen we al in op sociale media, maar er zijn ook online platformen waarop je interim opdrachten kunt vinden. Het grote voordeel hiervan is dat er op één plek opdrachten uit talloze vakgebieden aangeboden worden. Hierdoor is de kans groot dat er voor jou ook een interim klus tussen zit. Via zo’n online platform kun je bovendien direct contact opnemen met opdrachtgevers, zonder tussenkomst van recruiters.

Zorg dat je online vindbaar bent
Online vindbaarheid is vandaag de dag belangrijker dan ooit tevoren. Uiteraard geldt dit ook voor interimmers. Helaas is lang niet iedere interimmer zich hier bewust van, waardoor ze niet goed vindbaar zijn. Besteed je niet of nauwelijks aandacht aan je online vindbaarheid? Dan is de kans klein dat bedrijven die een interimmer zoeken bij jou terechtkomen. Omdat je hierdoor klanten misloopt, is het verstandig om aan de slag te gaan met je online vindbaarheid. Zorg dat je een eigen website hebt en houd je profielen op sociale media up-to-date. Dit vergroot de kans dat je snel een nieuwe interim opdracht vindt.