Afbeelding

Fysio- en manuele therapie Abtswoude heeft vele specialismen

lopende zaken

Editie: Week 3, Jaargang 23 |

Fysiotherapie en Manuele Therapie Abtswoude

DELFT – Ilse Buijs en Liesbeth Schoppink zijn beiden twee dagen in de week werkzaam in de praktijk voor Fysiotherapie en Manuele Therapie Abtswoude. De praktijk is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag geopend en is gevestigd in woonzorgcentrum Abtswoude.

Mensen kunnen indien noodzakelijk ook aan huis behandeld worden. De praktijk wordt vaak bezocht door oudere patiënten, maar ook veel mensen uit de wijk vinden de weg naar de beide gespecialiseerde fysiotherapeuten.
“Ik ben gespecialiseerd in geriatrie fysiotherapie,” legt Liesbeth uit. “Dit is fysiotherapie voor ouderen met complexe gezondheidsproblematiek. Soms heeft een oudere bijvoorbeeld de ziekte van Parkinson, maar ook botontkalking en suikerziekte. Daar moet je rekening mee houden in je onderzoek en behandeling.” Omdat ze veel met oudere mensen werkt, is ze kortgeleden ook gestart met een valpreventieprogramma, ontwikkeld in Nieuw-Zeeland. “We hebben de huisartsen benaderd en hen op dit programma gewezen. Met het programma willen we het vallen bij ouderen voorkomen of verminderen. Ik ga 3 of 4 keer op huisbezoek om het oefenprogramma uit te leggen en te oefenen, daarna kunnen de mensen verder zelf aan de slag met het programma. Ik ben ook als fysiotherapeut verbonden aan een team van de thuiszorgorganisatie Buurtzorg en aan Parkinsonnet.”
Ilse Buijs is manueel therapeut waarbij ze zich heeft gespecialiseerd in problemen en klachten van met name de nek, rug en bekken. “Ook behandel ik mensen met kaakklachten. Hierbij kun je denken aan kaakklachten door slijtage, tandenknarsen, klikken en een verhoogde spierspanning.” Daarnaast is ze gespecialiseerd in de behandeling van  vrouwen met rug en bekkenklachten in de zwangerschap. “Als zwangerfitdocent werk je op een actieve manier met gerichte oefeningen en tips aan je herstel.” Ook behandelt ze jonge en oudere mensen met incontinentieklachten. “Daarnaast doe ik Medical Taping. De elastische tape wordt op een speciale manier aangebracht en lift de huid waardoor onderhuidse druk in een blessuregebied vermindert, zodat de bloedsomloop en de lymfestroom zich kunnen herstellen”.
De praktijk is op maandag, dinsdag, donderdag en vrijdag van 8.30 uur tot 17.00 uur geopend. Voor meer informatie: www.fysiotherapie-abtswoude.nl of telefoonnummer 015 - 2576623.

Download de laatste krant!

Energieweg 3
2627 AP Delft

T: 015 - 214 39 12