Het is weer bijna Kinderboekenweek!
Het is weer bijna Kinderboekenweek!

Reis mee in de Kinderboekenweek!

cultuur

DELFT - Het is weer zover! Van woensdag 2 tot en met zondag 13 oktober is het Kinderboekenweek. Voertuigen staan centraal, want het thema is: 'Reis mee!'

Door Ruud Stift

De agenda puilt uit van de activiteiten. Wij schotelen u een mooie bloemlezing voor om uit te kiezen.

De 65e Kinderboekenweek wordt afgetrapt bij DOK Voorhof. Hier komt kinderboekenschrijfster Marte Jongbloed op bezoek, bekend van 'De (niet zo) rampzalige avonturen van Herre'. Van 15.00 uur tot 16.00 uur leest ze voor, beantwoordt jouw vragen en natuurlijk kun je ook met haar op de foto!

Anders
Zaterdag 5 oktober verwelkomen de reisleiders bij DOK Centrum je in Anders. Er is nog zoveel te ontdekken in dit land! Boek een rondleiding langs de highlights en doe mee aan de workshops. Welke verhalen, muziek en souvenirs hebben ze in Anders?

Workshop Verhalen uit Anders
12.00 uur - 13.00 uur | in Metropolis
Er zijn spannende voorwerpen en foto's gevonden in Anders. Wat zijn de verhalen die hierbij horen? Kom luisteren en verzin, samen met een schrijver, je eigen verhaal.

Workshop Muziek uit Anders
14.30 uur - 15.30 uur | in Metropolis
Welke muziek maken ze in Anders? Leer het van een echte Anders-muzikant en maak samen het volkslied.

Workshop Groeten uit Anders
16.00 uur - 17.00 uur | in Metropolis
De souvenirwinkel is nog helemaal leeg. Help jij mee hem te vullen met zelfgemaakte tasjes en ansichtkaarten?

Aanmelden voor de workshops is niet nodig. Wel geldt: vol = vol, dus zorg dat je op tijd aanschuift! Workshop onverhoopt toch gemist? De komende maanden kun je nog een paar keer aanschuiven. Aanmelden is dan wel gewenst.

Boekenkraam
Boekenwinkel Paagman is van 11.00 uur tot 17.00 uur aanwezig met een eigen kraam. Hier kun je de boeken kopen die in de schijnwerpers staan deze Kinderboekenweek. Ook kan er worden geprofiteerd van speciale aanbiedingen van uitgeverijen in het thema 'Reis mee'.

Theatervoorstelling
Op woensdag 9 oktober verhuist de hele karavaan weer naar DOK Voorhof aan de Duke Ellingtonstraat, want daar speelt Kindertheater Kaboem de voorstelling 'Geef me de ruimte'. Aanvang: 14.30 uur. Het verhaal in een notendop: Commander Spoedniks wordt op een belangrijke missie gestuurd. Hij gaat op reis door het oneindige heelal om een leefbare planeet voor de mensheid te vinden. Voor als het echt mis gaat met de aarde. Na een lange reis belandt hij op een rare, onbewoonde planeet. Maar de planeet lijkt toch niet helemaal onbewoond te zijn. Zal commander Spoedniks in zijn missie slagen..? Deze voorstelling, voor kinderen van 6 t/m 12 jaar, is gratis te bezoeken.

Het Kinderboekenweekgeschenk van dit jaar: 'Haaientanden' is geschreven door Anna Woltz. Voor het Prentenboek: 'André het astronautje op zoek naar Laika' tekenen astronaut André Kuipers (tekst) en Natascha Stenvert (illustraties). De eerste krijg je cadeau in de boekhandel bij besteding van 10 euro aan jeugdboeken, de tweede is te koop voor een gereduceerde prijs van 7,25 euro.