Dirigent Gerard Breäs, die ook komende editie de muzikale leiding op zich heeft genomen, ziet hoe Petra Berger (rechts) het publiek verblijdt met mooie kerstliederen.
Dirigent Gerard Breäs, die ook komende editie de muzikale leiding op zich heeft genomen, ziet hoe Petra Berger (rechts) het publiek verblijdt met mooie kerstliederen.

Ruitenburg steunt ook onder nieuwe naam een mooie oude traditie: Kerstconcert in Delft

cultuur

DELFT – De dagen worden korter en feestdagen komen er stilletjes alweer aan. Bij de feestdagen in Delft hoort natuurlijk het Kerstconcert in Delft.

Dat is zeker voor Eric Pool van Ruitenburg adviseurs & accountants het geval. De Delftenaar sloeg afgelopen negen jaar niet één editie van Kerstconcert in Delft over - en zal dat ook dit naar niet doen. Kerstconcert in Delft vindt dit jaar op vrijdag 16 december plaats in de Oude Kerk, met voorstellingen om 18.00 uur en om 20.30 uur. Ruitenburg is één van de hoofdsponsors van het evenement. "We zijn Kerstconcert in Delft al een aantal jaar geleden gaan sponsoren, toen nog namens B&L Accountants en Belastingsadviseurs", vertelt Eric Pool. Dit bedrijf bundelde op 1 januari van dit jaar samen met Kester & Partners Accountancy en Ruitenburg adviseurs & accountants hun krachten.

Samen gingen ze verder onder de naam Ruitenburg, met vestigingen in Delft, Leidschendam, Maasdijk en Maassluis. "Ook Ruitenburg draagt Kerstconcert in Delft graag een warm hart toe. We dragen graag bij aan mooie evenementen in een stad waar we zijn gevestigd", legt Pool uit. "Dat kan Theater de Veste zijn, we hebben de tentoonstelling Vermeer Komt Thuis gesponsord, maar dus ook Kerstconcert in Delft. Als je sympathieke initiatieven steunt heb je een win-win-stituatie. Je draagt er aan bij dat een evenement doorgang kan vinden en tegelijkertijd creëer je een stukje naamsbekendheid in je leef- en werkgebied."

Kerstconcert in Delft is bovendien om meerdere redenen uniek, benadrukt Eric Pool. "Het is vrij groot opgezet, met grotere artiesten in een fraai aangeklede kerk. Publiek komt hiervoor van heinde en verre naar Delft. Ik heb begrepen dat hotels rond het Kerstconcert een betere bezetting hebben en dat ook de horeca in de stad het merkt als het Kerstconcert plaatsvindt. In z'n omvang, door de locatie en met de vele grote artiesten en muzikanten die meedoen, is het voor Delft en de regio echt een bijzonder concert. We gaan daarom graag met meerdere bedrijven, RODI Media zh voorop, steeds weer de uitdaging aan om dit samen mede mogelijk te maken." Wat Eric Pool daarnaast kan bekoren, is de grote variatie aan muziek en artiesten waarop het publiek afgelopen jaren werd getrakteerd. "Maar het is hoe dan ook elk jaar weer een mooi concert. Daarom hadden we onze sponsoring, al ruim voordat de plannen voor komende editie bekend waren, al toegezegd. Ik kijk al uit naar vrijdag 16 december."

Kaartverkoop
De kaartverkoop is onlangs begonnen. Voor beide voorstellingen, om 18.00 uur en 20.30 uur, zijn verschillende soorten kaarten verkrijgbaar. Zo zijn er de eersterangs kaarten. Deze kosten 37 euro 50. Deze kaarten geven toegang tot een plek recht voor het podium. De tweederangs kaarten kosten dankzij een speciale jubileumkorting slechts 25 euro. Hiervoor is een beperkt aantal kaarten beschikbaar. Zie voor meer info en kaartverkoop de website www.kerstconcertindelft.nl, bel naar 015 214 39 12 of kom langs op kantoor aan de Energieweg 3 in Delft.