Cultuur & Meer: Agendaberichten

cultuur

Ready, Set, Dance

De Unit Sport & Cultuur van de TU Delft organiseert op dinsdag 24 mei een nieuw evenement voor dansliefhebbers: Ready, Set, Dance. Ontdek en verdiep je in 11 verschillende dansstijlen, waarbij één van de workshops wordt begeleid door live muziek van de cellist van Re:Freshed Orchestra. De dansworkshops zijn toegankelijk voor alle niveaus, inclusief beginners. Van 17.30 uur tot 22.45 uur kun je onder andere naar House, Afro Jazz, New Jack Swing, Robotics/Animation of Floorwork. De workshops bieden interessante combinaties, zoals Afro en Jazz. De workshop Somatic Movement is meer dan alleen dans; het is een therapeutische dans met invloeden van theater en body & mind. Locatie: TU Delft - Unit Cultuur, Mekelweg 10 te Delft. Meer informatie over het programma en de workshops is te vinden op www.sc.tudelft.nl.

Galerie Terra 30 jaar

De jubileumtentoonstelling 30 jaar Galerie Terra Delft is nog tot en met 25 juni te bewonderen. Simone Haak en Joke Doedens nodigden hiervoor kunstenaars uit een multiple te vervaardigen met een maximum verkoopprijs van 300 euro. In het feestweekend van 28 en 29 mei vindt een bijzonder evenement plaats: Chambres de Delft. Er is een route uitgezet in het centrum langs woonhuizen van een aantal vaste klanten van Galerie Terra, die in de loop van dertig jaar een mooie verzameling keramiek hebben aangeschaft. De route biedt een divers beeld van alles waar Terra voor staat. Galerie Terra Delft vindt u aan de Nieuwstraat 7 in Delft. Zie ook www.terra-delft.nl.

Muzikaal Straatje

Het Trio TreSonanz maakt het Straatje van Vermeer op ludieke en associatieve wijze hoorbaar in het Vermeer Centrum Delft op vrijdag 27 mei om 20.30 uur en in de Stadsboerderij aan de Delftse Rietveld 220 op zondag 29 mei om 11.30 uur. De voorstelling 'Schetsen voor Vermeer - Muziek Atelier' is geïnspireerd op bekende werk van Vermeer. 'The Little Street' kan ineens gehoord worden: hoe klinkt bijvoorbeeld een Hollandse wolkenlucht? Een levendige voorstelling op de drempel tussen concert en muziektheater met originele en vaak humoristische theatrale vondsten. Het concert is ook nog bij te wonen op vrijdag 17 juni om 20.30 uur en zondag 19 juni om 11.30 uur in de Stadsboerderij. Entree: 17,50 euro (Vermeer Centrum), 15 euro (Stadsboerderij) inclusief een drankje. Kaartverkoop via tel. 06 - 23893850 of www.tresonanz.com.

Vlaanderen is zilver

Café Restaurant Vlaanderen aan de Beestenmarkt in Delft bestaat 25 jaar en viert dat op zondag 29 mei groots met vele Delftse muzikanten. Eliza Krul verzorgt met haar band Liz & the Doctors een jubileumoptreden. Naast Liz treden er vele Delftse bekende muzikanten, solo of in formatie, op bij Vlaanderen. De presentatie is in handen van Marjon Overgaag en Frank van Olmen. Het jubileumevenement begint om 14.30 uur.

Jubileumconcert

Het orkest Con Sequenza viert dit jaar haar zesde lustrum en geeft daarom zondag 29 mei een jubileumconcert. Het thema van dit concert is 'Van oud en nieuw, voor jong en oud'. Op het programma staat een oud werk, de derde symfonie van Beethoven, de bekende Eroïca; en een nieuw werk, het celloconcert 'Life Cycle Impressions' van de hedendaagse componist Peter Kooreman. De soliste in het celloconcert is Marinke Visser. Zij zal in dit stuk zowel een gewone als een elektrische cello bespelen. Het concert begint om 14.30 uur en vindt plaatst in de Stanislaskapel, Westplantsoen 73 in Delft. De toegang is gratis.