Ploegen van Werkse! maakten afgelopen week voor het eerst extra rondes in de Vlamingstraat.
Ploegen van Werkse! maakten afgelopen week voor het eerst extra rondes in de Vlamingstraat.

Een rijdend schilderij en extra schoonmaakrondes in de Vlamingstraat

Algemeen

DELFT – Delft is in de ban van Vermeer en de terugkeer van Het Straatje. Ook Werkse! doet in de Vermeerpromotie mee. Het is een bijzondere samenwerking met Museum Prinsenhof aangegaan.

Eén van de Spykstaal-wagens, waarmee de mannen en vrouwen van Werkse! rondrijden en de stad schoonhouden, is getransformeerd tot een rijdend schilderij van Vermeer. De zijkanten ervan zijn door RODI reclame & belettering voorzien van flinke afbeeldingen van 'Het Straatje'. Ploegen van Werkse! gaan bovendien komende tijd regelmatig naar de Vlamingstraat, waar Vermeer dit meesterwerk ooit schilderde, om te zorgen dat de straat er piekfijn bij ligt. De samenwerking tussen Werkse! en Museum Prinsenhof Delft komt niet uit de lucht vallen. Museum Prinsenhof wordt beveiligd door Werkse! Beveiliging en is daarmee ook al jaren een goede leerwerkplek. Daar is Werkse! trots op. "Dus gebruiken we de Vermeertentoonstelling nu om iets terug te doen", vertelt Frank van Maarschalkerweerd, manager facilitaire dienstverlening bij Werkse!.

Toen Museum Prinsenhof-directeur Patrick van Mil opriep om leuke acties te bedenken in het kader van de terugkeer van Het Straatje, kwamen ze bij Werkse! op het idee de Spykstaal te beplakken en schoonmaakwerkzaamheden in de Vlamingstraat te gaan verrichten. "Het zal daar komende tijd wel drukker zijn dan anders, dus wellicht zal er ook meer zwerfafval belanden", denkt Van Maarschalkerweerd. Bovendien wil iedereen dat deze straat, waar komende tijd vele toeristen doorheen zullen wandelen, er natuurlijk netjes bij ligt. Die taak nemen de werknemers van Werkse! graag op zich. Daar is ook de plaatselijke bewonerscommissie blij mee, weet Frank van Maarschalkerweerd. "Dit is een hele mooie samenwerking waarin meerdere partijen iets voor elkaar kunnen betekenen en samen iets voor de stad doen. Daar investeren we graag in", besluit hij.