Leo Quack kijkt uit naar de evenementen die dit weekend en de komende weken weer op het programma staan. (foto: Koos Bommelé)
Leo Quack kijkt uit naar de evenementen die dit weekend en de komende weken weer op het programma staan. (foto: Koos Bommelé) Foto: Alphons de Wit

Column: Bij nacht en ontij

Column

Om te beginnen wil ik de nieuwe wethouders veel succes wensen met hun nieuwe ambt en de afzwaaiende wethouders bedanken voor hun bewezen diensten en ze veel succes wensen in hun verdere loopbaan. Zelf had ik, als het om evenementen ging, vooral te maken met Ferrie Förster. Hij heeft het vier jaar lang geweldig gedaan en ik hoop dat zijn opvolger net zo enthousiast is.
Natuurlijk hebben we ook weer genoeg meegemaakt. Zo was de Rabobank ledenavond ontzettend interessant. Het ging over robotisering en daaruit bleek weer dat in Delft zoveel mooie dingen ontstaan. Er was een lezing van mensen van een startup die met hun methode om mensen goed te laten slapen de wereld heeft wakker geschud: zoveel animo is er.
Dan ben ik ook bij een tentoonstelling over Calvé geweest. Ter gelegenheid van het feit dat de machines tien jaar geleden stil kwamen te staan, werd een expositie geopend. Ik begon er op mijn vijftiende met werken en het mooie was dat ik hier mensen van ver boven de tachtig tegenkwam die met nostalgische gevoelens terugkijken op die tijd.
Ook zijn we bij het Agathafestival geweest, waar toen de Hoffotograaf en ik langskwamen de aanloop helaas tegenviel. Datzelfde gold voor Pinkjazz, maar het toonde aan dat de locatie aan de achterkant van het station geweldig is voor zo'n evenement. Daarnaast vind ik het top dat als Bram Stoeken ergens voor gaat, het ook altijd van de grond komt.
Afgelopen weekend was het zomerfeest bij de Koperen Kat, dat ik door mijn drukke agenda helaas aan me voorbij heb moeten laten gaan. Bij de Haringparty, die er op 12 juli zal worden gehouden, zal ik er zeker zijn. Wel ben ik bij de verjaardag van de Oude Jan geweest, die we alweer acht jaar geleden van de hand deden. Het thema was jaren '30 en het was prachtig om te zien hoeveel mensen zich aan de dresscode hielden.
Verder had ik de eer de Le Compteprijs uit te reiken. Mooi om te zien hoeveel mensen het straatbeeld in Delft verfraaien en het is jammer dat er niet voor iedereen een prijs is, want het wordt gewaardeerd.
Dit weekend is er genoeg te doen. Tot zondag looptDelft Fringe, dat steeds professioneler wordt georganiseerd en zaterdag is de CampusRun bij de TU, waarvan de opbrengst naar de Dwarslaesie Organisatie Nederland gaat. Bovendien heb je Schippop en het OHM Festival. Over twee weken zijn de Mooi Weer Spelen en op 25 juni wordt de zomerbarbecue van Delft Verbindt in het Prinsenhof gehouden.
Dan zijn we op de achtergrond met een groep vrijwilligers ook weer hard bezig met de corsoboot in het thema van de Gouden Eeuw. Het belooft prachtig te worden.