Win kaarten voor de voorstelling The Shah of Holland door Shah Tabibi (Foto: Fleur Beemster)
Win kaarten voor de voorstelling The Shah of Holland door Shah Tabibi (Foto: Fleur Beemster) Foto: Fleur Beemster

The Shah of Holland overstijgt etnische grenzen

cultuur

Als kleine jongen verliet hij een oorlogsgebied om op vreedzame grond man te worden. Shah Tabibi, Afghaan van geboorte, werd op zijn vierde door zijn ouders naar Nederland gebracht. Zijn eerste herinneringen zijn die uit zijn leven in het Asielzoekerscentrum.

Inmiddels zijn we ruim twintig jaar verder en Shah is niet stil blijven staan. Hij werd storyteller, docent op de hogeschool en heeft zijn master diploma in Gezondheidspsychologie. Dit is het leven van Shah in een notendop, maar er is veel meer over te vertellen. Dat doet hij in de voorstelling The Shah of Holland. Door middel van zijn verhalen neemt hij het publiek mee in de wereld van een kleine jongen die zijn hele omgeving opnieuw moet leren ontdekken. Hij schijnt zijn licht op Nederlandse tradities vanuit de ogen van een kind. Soms met verbazing, altijd met humor en vooral met compassie.

Met deze voorstelling willen Shah en zijn gitaristen (Niek & Rik) niet alleen een persoonlijk en authentiek verhaal met het publiek delen. Ze willen ook een inkijk geven in het leven van iemand die naar Nederland kwam of liever gezegd, met weinig benul is meegenomen door zijn vluchtende ouders.

Tot slot overstijgt The Shah of Holland de etnische grenzen en slaagt erin een verbinding te leggen tussen de migranten Nederlander en de traditionele Nederlander. De voorstelling vangt aan om 19.00 uur. Kaarten kosten 5 euro voor studenten en 10 euro regulier en zijn te bestellen via: https://www.tudelft.nl/evenementen/2018/sc/1506-theatre-show-the-shah-of-holland. Delft op Zondag geeft 10 x 2 gratis kaarten weg. Stuur even een mail naar avondjeuit@delftopzondag.nl. De gelukkigen ontvangen per mail bericht. Locatie: TU Sports & Culture. Mekelweg 10, 2628 CD Delft