Roustabouts en dansend publiek
Roustabouts en dansend publiek

The Roustabouts en The Floydian laten roemrijke muziekjaren herleven in De Staat!

Algemeen

Heb je last van een regendepressie, heb je last van zomerblues of zit het je even tegen? Geniet dan vooral van beklijvende inspirerende muziek die ervoor zorgt dat er allerlei positieve stofjes worden aangemaakt in je hersenpan. Neurotransmitters zoals Serotonine en Dopamine deden hun goede werk bij zo’n honderd muziekliefhebbers afgelopen zondag bij Strandpaviljoen De Staat op het Zuiderstrand van Scheveningen. De bekende huisarts Dr. Cees Jansen - hij was eerder huisarts in buurgemeente Schipluiden -  is dan ook een fanatiek pleitbezorger voor deze ‘muziektherapie’   Het evenement is bedacht en voorbereid in Delft bij Hotel Hampshire Delft Centre, Ook Delftenaar Robert Jan Stips treedt er op 27 augustus op met StipsGoulding. Voorts togen diverse Delftse muziekliefhebbers met de nodige voorpret naar Scheveningen om zondag 30 juli te genieten van een heerlijk Beach Event aan zee. 

Organisatoren Martin Reitsma en Els de Wit van Boulevard of Music en Paul Mees van De Staat hadden niets aan het toeval overgelaten om er een zinderende middag van te maken aan strand en zee bij het mooie strandpaviljoen De Staat. Het affiche was mooi met The Roustabouts en The Floydian.Op de achtergrond de ruisende wind, een bruisende zee met mooie witte schuimkoppen, goudgeel strand en een topsfeer om in te lijsten!

The Floydian, entertainer pur sang! 
Martin Reitsma kondigde rond de klok van twee uur niemand minder dan The Floydian aan. Achter deze klinkende naam zit allround entertainer Lennart Koenraads uit Den Haag. Hij brengt nummers van Golden Earring, Pink Floyd en Elton John, maar met zijn goede stembereik zingt hij ook net zo makkelijk met bloed, zweet en tranen: Hazes of Froger. Het publiek genoot intens van Going To The Run, Radar Love, Twilight Zone en andere nummers van Golden Earring. Het is dan ook eervol dat Lennart op 18 oktober a.s. in AHOY samen met andere goede muzikanten mag zingen tijdens een afscheidsgala voor Golden Earring.

The Roustabouts spelen de soundtrack van je jeugd
Na het optreden van The Floydian volgde een eerste set van de populaire Haagse band The Roustabouts. Door en door ervaren muzikanten met zanger Gerben Bootsma, basgitarist Paul Selier, Joop Regoord op drums en gitarist Johan Schippers. Deze hardcore Rock ‘n Rollers en doorgewinterde muzikanten zetten een Scheveningse dijk van een optreden neer en ook vocaal is ieder bandlid top!De band is vijf zomers geleden opgericht en heeft zich vervolgens ontwikkeld tot een veelgevraagde band in alle delen van ons land. Menig collega-band is jaloers op hun volle agenda. Rock ‘n Roll is ook de muziek waar de bandleden op jonge leeftijd enthousiast van werden en toen in hun tienertijd ook nog eens bleek dat je met goede muziek de leuke meisjes kon imponeren én veroveren was het hek natuurlijk volledig van de dam en gingen de jongens er helemaal voor.

Hun combinatie van jeugdig enthousiasme, verpakt in een ouder babyboomerjasje, en muzikale levenservaring staan garant voor dé perfecte uitvoering van nummers van Elvis Presley, Eddie Cochran, Roy Orbison, Buddy Holly, Jerry Lee Lewis maar ze spelen ook net zo makkelijk gepassioneerd nummers van The Rolling Stones, Status Quo en Creedence Clearwater Revival. Ze brengen de Rock ‘n Roll feel met veel verve, rockend, swingen, shakend met een scherp oog voor detail. Hun interactie met het publiek is groots zoals afgelopen zondag ook weer.

The Roustabouts zijn voorts een band met tal van goede ideeën waar sommige andere bands uit de regio nog wel eens mee aan de haal gaan. Het deert The Roustabouts niet. Gedoe is er immers altijd wel in de muziekscène. Zij gaan uit van eigen kracht en kunnen bogen op een grote fanbase en muzikale perfectie! 

Authentieke Rock ‘n Roll
The Roustabouts weten echt hoe je Rock ‘n Roll met hart en ziel en zo authentiek mogelijk moet neerzetten. Petticoats, Puchs en Tomos, vetkuiven, glimmende Cabrio Classic Cars, je ziet het allemaal voor je als je deze band hoort optreden. Bij deze muziek gaan je gedachten terug naar je eerste dansles, je meissie dicht tegen je aangeklemd op je opgevoerde Puch, je eerste kus en dromen van een mooie en gezonde toekomst met je lief. Het maakt het allemaal in je los. De passie, gedrevenheid en inzet, het spatte afgelopen zondag weer van het Podium van de Staat. In no time stond het honderdkoppige publiek op de dansvloer en was er bijna niet meer van af te branden. Jonge mensen en babyboomers samen zingend, swingend met zinderend plezier, bij zo’n prachtig optreden laad je je batterij weer helemaal op. Paul Mees van De Staat keek tevreden toe, zijn zaal was omgetoverd tot een dynamische danshal met op de achtergrond de woeste golven en het goudgele strand.

The Floydian met  A Trip Down Memory Lane
Bewonderenswaardig hoe Koenraads via zijn toetsen en met zijn stem de voortreffelijke sound van Pink Floyd weet weer te geven. Voor even was de dansvloer leeg, dit was  indrukwekkende luistermuziek. Het publiek ging er eens goed voor zitten, inmiddels waren ook de buitendeuren van de zaal open en gezeten op comfortabele strandstoelen was er veel herkenning bij nummers als Wish You Were Here, Money, Comfortably Numb en Another Break in The Wall.  Het tekent ook de veelzijdigheid van Lennart als Floydian. Eind vorig jaar ontving hij al een ovationeel applaus bij Podium aan Zee op Scheveningen bij nummers van het Allan Parsons Project en Roger Waters.  Er is ook al jaren een album uit van hem met mooie Pink Floyd nummers.  De afsluiter van zijn sets was er een om in een gouden lijstje te vatten. De hele zaal zong, nee bulderde op de dansvloer zijn toegift:  O, o, Den Haag van Harry Jekkers mee, dit moet tot in Kijkduin te horen geweest zijn. Alom vrolijkheid en genot!

Muziek uit de tijd van Vetkuiven en Petticoats
Roustabouts sloot af met een daverende tweede set en steeds meer badgasten rondom de Staat kwamen een kijkje nemen bij dit zinderende optreden. Op de dansvloer was geen plekje meer onbezet op nummers als Twenty Flight Rock van Eddie Cochran, Great Balls of Fire van Jerry Lee Lewis, Pretty Woman van Roy Orbison, maar ook de Indorock werd niet vergeten want daar klonk Ajoen Ajoen van Willy Wissink and his Giants. Op enig moment overhandigde drummer Joop Regoord zijn drumstokken aan niemand minder dan John Meijer, de voormalig drummer van Toby Collar, White Pointer en de band Renée. John deed mee op drums in het nummer Polk Sallad Annie van Tony Joe White en groot gemaakt door Elvis Presley. John bewees nog steeds een strakke hand van drummen te hebben.  

Nadat Joop Regoord weer achter zijn indrukwekkende drumstel had plaatsgenomen volgden klassiekers als Suspicious Minds van Elvis, Rock This Town van Straycats, Matchbox van Carl Perkins heerlijke oude rock n rollnummers en de soundtrack van onze jeugd in nummers als Green River van Creedence Clearwater Revival en Miss You van The Stones.  De apotheose kwam  bij de medleys van Status Quo en Little Richard, Jerry Lee Lewis en Carl Perkins.  Het publiek wilde tegen zessen toegift op toegift en nog lang niet naar huis. Na afloop bleven velen nog even napraten of gezellig dineren in de Staat. 

Paul Mees, service-gericht als hij is, bood het publiek - dat na een enerverende middag niet zo goed ter been meer was - een terugbrengservice naar de straatkant. Marriette en Gerrit Ten Brinke uit het Gelderse Doetinchem, Cees Jansen uit het Overijsselse Enter, publiek uit onze gemeente en veel Haags publiek gingen allemaal opgetogen naar huis, wat hadden ze genoten.

Boulevard of Music leeft als nooit tevoren
Boulevard of Music leefde weer, zoals in de beste jaren van dit legendarische evenement dat jarenlang in de zomer Kijkduin en een publiek van vele duizenden in zijn muzikale greep hield. Het publiek wilde goede muziek, wilde dansen en liefst aan strand en zee en zo geschiedde op een nu al onvergetelijke zondag in juli. Volgende week zondag krijgt het evenement een vervolg bij de Staat met het optreden van Heroes of Rock en Ronn van Etten.

Heroes of Rock
Komende zondag staan bij dit strandpaviljoen The Heroes of Rock; Bert Heerink & André Becker én Ronn van Etten op het programma. Zij spelen allen Rockklassiekers.  Heerink zat in Vandenberg, Kayak en My Brainbox. Ze kennen elkaar uit het Pink Floyd Project. Kaarten slechts E. 12,50 per stuk via  NL 92 RABO 0123 3837 57 of aan de zaal.  Op 27 augustus treedt Robert Jan Stips met zijn nieuwe band StipsGoulding op, waarover later meer. De Staat: Strand zuid 4, Strandslag 10, 2583 ZZ Den Haag. Opgang Baden Powel Pad.  

The Floydian