V.l.n.r.: Jeffrey van der Knaap, Eline Smits, Wesley Mooiman, Stijn de Koning, Sander Veenendaal. (Foto: Sing Dekker)
V.l.n.r.: Jeffrey van der Knaap, Eline Smits, Wesley Mooiman, Stijn de Koning, Sander Veenendaal. (Foto: Sing Dekker)

Hemd van het Lijf: Last Decade

Algemeen Hemd van het lijf

Last Decade is een Delftse band die op Westerpop, vrijdag om 21.05 uur, zal strijden om de Peter Tetteroo Bokaal. Wij spraken met gitarist Stijn.

Vanwaar deze foto?
Deze foto is gemaakt bij de voorronde van de Peter Tetteroo Bokaal in STECK. Dit is het moment dat we te horen kregen dat we op Westerpop mochten spelen.

Uit wie bestaat Last Decade?
Uit Eline Smits - de zangeres, Stijn de Koning - de gitarist, Sander Veenendaal - de bassist, Wesley Mooiman - de drummer, en Jeffrey van der Knaap - de slaggitarist.

Hoe is Last Decade ontstaan?
Eline en ik (Stijn) maakten op de middelbare school al samen muziek. Jeffrey zat ook bij ons op de middelbare school, een paar jaar hoger, en heeft toen meegemaakt hoe wij als brugpiepers in het muzieklokaal zaten te rotzooien. We hebben contact met hem gehouden en hem benaderd toen we de band wilden beginnen, met de vraag of hij mee wilde doen. Via Jeffrey hebben we ook Wesley leren kennen, en Sander hebben we weer via een online advertentie gevonden.

Wat voor muziek maken jullie?
Het is moeilijk om er een genre op te plakken. We horen vanuit onze omgeving vaak dat het moeilijk is om ons in een hokje te stoppen, en dat is ook wel weer een compliment. Zelf omschrijven we onze stijl als een combi van pop en rock, plus funk/disco invloeden. We willen graag een soort dansbare rock maken.

Waar kijken jullie naar uit op Westerpop?
Plezier maken met z’n allen, en met het hele publiek erbij. Daar hebben we heel veel zin in. We hopen ook de vaste fanbase die we om ons heen hebben verzameld terug te zien, en natuurlijk zoveel mogelijk mensen die ons nog niet kennen.

Waar liggen de uitdagingen?
We gaan een paar nieuwe dingen uitproberen in onze show, en het is nog even de vraag of dat gaat aanslaan bij het publiek. We gaan ook nieuwe nummers spelen, die we in de afgelopen weken geschreven hebben en die nog niemand heeft gehoord, dus dat is ook wel spannend.

Gaat Last Decade winnen?
Wij hebben er wel vertrouwen in. De concurrentie bestaat uit hele goede muzikanten, maar wij horen vaak dat we echt plezier uitstralen. We hebben het onderling zo leuk en gezellig dat het aanstekelijk werkt.

Als ik burgemeester van Delft zou zijn…
…zou ik me heel hard inzetten voor meer muziekcultuur in Delft. We hebben natuurlijk STECK en Popdelft, maar we missen een volwaardig poppodium. Er zijn best wel veel Delftse bandjes, die ook op zoek zijn naar een plek om te spelen.