Natuurlijk Delfland organiseert op zondag 2 juli een excursie naar de biodiversiteit in de TU-wijk en op zaterdag 8 en zondag 9 juli staan de Landelijke Open Imkerijdagen op het programma.
Natuurlijk Delfland organiseert op zondag 2 juli een excursie naar de biodiversiteit in de TU-wijk en op zaterdag 8 en zondag 9 juli staan de Landelijke Open Imkerijdagen op het programma.

Activiteiten Natuurlijk Delfland

Algemeen

DELFT - De komende tijd worden er weer genoeg activiteiten georganiseerd door Natuurlijk Delfland. Zo wordt er op zondag 2 juli een excursie naar de biodiversiteit in de TU-wijk georganiseerd en is het op zaterdag 8 en zondag 9 juli tijd voor de Landelijke Open Imkerijdagen.

Op zondag 2 juli organiseert Natuurlijk Delfland dus een excursie naar de biodiversiteit in de TU-wijk. Tijdens deze excursie kom je te weten wat er ecologisch gezien te doen is in de TU-wijk. De TU Delft wil de campus inzetten voor biodiversiteit. Een werkgroep van de TU Delft, onder leiding van professor Andy van den Dobbelsteen, gaat hiermee aan de slag. Al langer werkt Natuurlijk Delfland samen met het Team Groenbeheer van de TU Delft. In deze eerste excursie wordt er met name gekeken naar Campus Zuid. Belangstellenden worden uitgenodigd deel te nemen aan deze excursie. De excursie begint om 13:00 uur en duurt tot 15:00 uur. Er kunnen in totaal 20 personen meedoen aan deze excursie en er zitten geen kosten aan verbonden. Voor aanmeldingen kunt u mailen naar medewerkernatuurlijkdelfland@gmail.com.

In het weekend van zaterdag 8 en zondag 9 juli staan de Landelijke Open Imkerijdagen op het programma. Deze dag is een evenement van de Nederlandse Bijenhoudersvereniging en de aangesloten verenigingen. Aan het weekend doen ongeveer 300 imkers en imkerverenigingen mee, verspreid over het hele land. Op zaterdag 8 juli is de imkerij in het natuurcentrum Melarium in Delft geopend van 12:00 uur tot 15:30 uur. Dit gebeurt in samenwerking met Imkervereniging Delft en Natuurlijk Delfland. Je leert onder andere wat imkers allemaal doen, waarom je imker wordt en hoe je kunt helpen de bijenstand te verbeteren. Ook zullen leden van Natuurlijk Delfland het verhaal van het Melarium vertellen en uitleggen wat Natuurlijk Delfland allemaal doet voor wilde bijen. 

Op zondag 9 juli zal Imkervereniging Delft aanwezig zijn bij Duurzaamheidscentrum De Papaver tijdens de landelijke open imkerdagen. Cursisten van de beginnerscursus bijenhouden zullen een demonstratie honing slingeren verzorgen. Imkervereniging Delft is een vereniging met ongeveer 100 leden. De vereniging heeft een eigen bijenstal op het terrein van De Papaver en de Melarium. Het belangrijkste doel van deze vereniging is het uitwisselen van kennis over het houden van bijen. Deze tweede dag van de Imkerijdagen duurt van 12:0 uur tot 16:00 uur. 

De Papaver: Korftlaan 6, 2616 Delft
Het Melarium: Melariumpad 11, 2629 HB Delft 

 

Afbeelding