Op vrijdag 16 juni overhandigde Jaap Boon een cheque van 4400 euro aan Remmelt Thijs. (foto: Koos Bommelé)
Op vrijdag 16 juni overhandigde Jaap Boon een cheque van 4400 euro aan Remmelt Thijs. (foto: Koos Bommelé)

Zonnige toekomst voor Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof

Algemeen

DELFT - Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof heeft ruim 40 zonnepanelen geïnstalleerd op het dak van de kinderboerderij. Dit project kon dankzij de steun van omwonenden, Delftse bedrijven en Rotaryclub Delft gerealiseerd worden.

Rotaryclub Delft realiseert jaarlijks projecten voor de Delftse gemeenschap. In 2023 is gekozen voor Kinderboerderij en Waterspeeltuin Tanthof. Door de hoge energiekosten kwam de speelvoorziening in een financieel uitdagende situatie. Rotaryclub Delft sprong bij met een kaartenactie waarbij unieke pakjes kaarten zijn verkocht. 

De kaarten zijn bedrukt met kleurrijke schilderijen van leerlingen van VAK-docent Mariska van den Enden. De actie werd gesteund door veel Delftenaren en de leden van Rotaryclubs in Delft, Sidcup en Heiligendamm. Rotaryclub Delft verkocht 280 pakjes kaarten. Van de opbrengst zijn een aantal zonnepanelen gefinancierd.

Op vrijdag 16 juni overhandigde Jaap Boon, voorzitter van Rotary Delft, een cheque van 4400 euro aan Remmelt Thijs, voorzitter van de kinderboerderij. Thijs: “Het is een spannende tijd geweest, maar nu gaat de kinderboerderij een zonnige toekomst tegemoet. Dat is belangrijk voor Delft-West. De kinderboerderij is een plek waar mensen elkaar kunnen ontmoeten, kinderen kunnen spelen en iedereen van het buiten zijn kan genieten.”