Destiney en voorzitter van Kinderboerderij Tanthof, Remmelt Thijs (Foto: Koos Bommelé)
Destiney en voorzitter van Kinderboerderij Tanthof, Remmelt Thijs (Foto: Koos Bommelé) Foto: KOOS BOMMELE

Destiney haalt flink bedrag op voor Kinderboerderij Tanthof

Algemeen

DELFT - De afgelopen weken is de 9-jarige Destiney van den Berg in actie gekomen voor kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof. Afgelopen weekend werd het prachtige bedrag bekend gemaakt dat zij heeft weten op te halen met haar bakkunsten.

De 9-jarige werd geïnspireerd door een inzamelactie voor dierentuin Blijdorp. “Ik hoorde over acties omdat ze het moeilijk hebben nu ze dicht zijn vanwege Corona. Maar niemand dacht aan de kinderboerderij! Terwijl dat zo’n fijne plek is om te zijn en met de dieren te knuffelen!” Daarom besloot ze, samen met moeder Sigrid, om taarten, cakes en koekjes te gaan bakken en verkopen. Eerst alleen op reservering, maar dit liep al snel zó hard dat ze begin februari besloten een dagje een kraam op te zetten bij de kinderboerderij. Daarna ging de verkoop aan huis door.

Dankbaar
Afgelopen weekend hebben ze hun verkoopactie met een klapper afgesloten door nogmaals een kraam op te zetten. Op zondag maakte Destiney het totaalbedrag bekend: ruim 1300 euro! Een bedrag dat de kinderboerderij erg goed kan gebruiken, nu er al maanden geen geld van bezoekers binnen komt door gedwongen sluiting vanwege de coronamaatregelen. Voorzitter van stichting kinderboerderij en waterspeeltuin Tanthof, Remmelt Thijs, was erg onder de indruk van Destineys enorme inzet en dankbaar voor het ingezamelde bedrag én alle mensen die de kinderboerderij via deze weg een hart onder de riem willen steken.

Verrassing
Ook voor Destiney was er een grote verrassing: een van de pasgeboren lammetjes is naar haar vernoemd. Het is een bruin dwerggeitje, geboren op 23 februari. Ook heeft Destiney dit geitje het komende jaar symbolisch geadopteerd. Daarnaast organiseert de kinderboerderij nog een VIP-middag voor het hele gezin, zodat Destiney nog lekker verder kan knuffelen met geitje Destiney. Ook kreeg Destiney een gouden klinker uitgereikt door Jolanda Gaal, raadslid van Onafhankelijk Delft. Dit om haar symbolisch te bedanken voor haar bijzondere en succesvolle actie van de afgelopen weken.

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding