Michel van Dijk, Polle Eduard en Rudy Bennett
Michel van Dijk, Polle Eduard en Rudy Bennett Foto:

Don’t Roll The Dice van Them2 is een streling voor de oren!

Algemeen

Het nummer Don’t Roll The Dice van Them2 werd onlangs uitgebracht. De befaamde zangers Michel van Dijk en Rudy Bennett maakten een ijzersterke remake van de oude hit ‘Ik Wil Jou’ van Delftenaar Polle Eduard. Dit is natuurlijk een op en top Delftse song die een ware evergreen is geworden en thans weer lovende reacties ontvangt in een nieuwe versie. Michel kennen we nog als zanger van het Delftse Alquin. 

Foto & tekst: Martin Reitsma

Weet u het nog? Hé Meta meid, hebbie effe tijd? Ik zie je zitten en het lijkt me jij ook, Wordt het geen tijd om dat te vieren? Wij babyboomers zongen het allemaal mee in 1979 toen het een dikke hit was. Polle is zichtbaar in zijn nopjes met deze nieuwe versie van zijn nummer. Hij is ook in de video te zien van het nummer en speelt voorts de baspartijen.  Producer Erik Kuylaars maakte er met beide zangers een Engelstalige 2023 versie van. Het beklijvende nummer wordt inmiddels volop gedraaid door een aantal radiostations. De zenders die dit nog niet deden doen hun luisteraars tekort want tekst en melodie zijn pakkend en je zingt het nog steeds zo mee. 

Don’t Roll The Dice is goed ontvangen
Bennett & Van Dijk, deze jong ogende heren op gevorderde leeftijd doen het gewoon weer, de tijd krijgt nauwelijks vat op hen! Het is nog lang geen tijd voor hen om achter de geraniums te gaan zitten. Ze waren inmiddels te gast bij een aantal radiostations en speelden het nummer samen met de mannen van The Clarks op televisie bij Vandaag Inside van SBS 6. Velen op social media hadden het gezien en reageerden enthousiast op social media. Johan Derksen zelf vindt het nummer geslaagd en dat is een mooi compliment uit de mond van deze muziekkenner pur sang. Hij is een liefhebber van de stemmen van Bennett & Van Dijk, met diverse andere bekenden uit de muziekscene trokken ze de afgelopen jaren als de Pioniers van de Nederpop in heel het land volle zalen. Het slotoptreden in AHOY Rotterdam werd een ware apotheose.
De stemmen van Michel en Rudy matchen erg goed, ze inspireren elkaar ook, terwijl Jody Pijper er met haar mooie backing vocals een extra dimensie aan toevoegt. Het arrangement is dik in orde en ook instrumentaal is het een sterke productie, de ervaring straalt er vanaf evenals het plezier. Wat wil je ook als je topmuzikanten als PP Everts op toetsen, Peter van Rhijn op drums, Polle op bas en Alan McLachlan op gitaar laat meespelen.
Producer Erik Kuylaars heeft er een prachtproductie van gemaakt met deze muzikanten die nog steeds tot de vaderlandse top behoren. Om de stemmen van Rudy en Michel kun je nog steeds niet heen. Sterker nog het is net als met goede wijn; gerijpt door de jaren en heerlijk om - muzikaal -  te consumeren. 

Sterke onderlinge chemie
Wat voorts opvalt is de sterke onderlinge chemie tussen de heren. Het zijn muziekvrienden pur sang die het beste in elkaar naar boven halen. Beide heren kennen een grote staat van dienst binnen de vaderlandse popmuziek. Van Dijk maakt al decennialang indruk met zijn mooie doorleefde en gruizelige stem en zat in een flink aantal bekende bands zoals Les Baroques, Ekseption, Amsterdam. Brainbox, Alquin, Klaassen & van Dijk voorts brengt hij al vele jaren hoogwaardige songs en albums uit met Ferdinand Bakker in het duo LONE.  Er is een nieuw album dat op 26 maart a.s. in de Zoetermeerse Boerderij zijn première zal beleven. 
Ook om de mooie stem van Rudy Bennett kun je niet heen. Hij is een muziekicoon die in 1964 al van zich deed spreken in The Ricochets, ze zaten in het voorprogramma van het roemruchte Kurhausconcert met The Rolling Stones waarbij de stoelzittingen hen om de oren vlogen. Velen kennen nog wel het nummer Wasted Words dat hij met The Motions uitbracht in 1965, vele hits volgden. In de jaren zeventig zat hij in Galaxy Linn, Kent u de hit Long Hot Summer nog?  In de jaren tachtig zong Rudy met Bea Willemsteijn in Bennett & Bee, hits volgden en ook daarna reeg hij de successen aan elkaar.  Beide heren hebben voorts met elkaar gemeen dat hun sound en uitstraling internationaal ook de aandacht heeft getrokken. De leden van de legendarische Amerikaanse band The Monkees complimenteerden Bennett al in 1969 tijdens zijn optreden in New York met The Motions terwijl Van Dijk met Alquin en samen met iconische bands als The Who en Golden Earring succesvolle tournees deed in Engeland en Frankrijk. De muzikale samenwerking is Bennett & Van Dijk goed bevallen en op mijn vraag of we in de toekomst meer mogen verwachten reageren beide heren positief, met een topproducer als Erik Kuylaars komt dat wel goed!  Van het nummer werd ook een  inmiddels goed bekeken video gemaakt door Peter van Schie van The Clarks. Deze kun je zien via: Don’t roll the dice - YouTube