De Klimmende Règâhs haalden een mooi bedrag op tijdens hun deelname aan de Alpe d'HuZes.
De Klimmende Règâhs haalden een mooi bedrag op tijdens hun deelname aan de Alpe d'HuZes.

De Klimmende Règâhs halen mooi bedrag op tijdens deelname Alpe d’HuZes

Algemeen

DELFT - Op 1 juni was het tijd voor de 16e editie van het wandel- en fietsevenement Alpe d’HuZes. Tijdens dit evenement wordt er geld opgehaald voor onderzoek naar kanker. Uiteraard deden De Klimmende Règâhs weer mee en werd er gewandeld, gefietst en vooral veel geld opgehaald. 

De Klimmende Règâhs zijn een vereniging met 23 fietsende en wandelende leden uit Ypenburg, Delft, Rijswijk, Leidschendam, Leiden, Vleuten en Pijnacker-Nootdorp. Deze vereniging zet zich elk jaar in voor verschillende goede doelen door activiteiten te organiseren en zich sportief in te zetten. De Règâhs haalden in totaal €111.966,- op! Dit bedrag stond op het doek waarmee de Règâhs de finish passeerden, maar is volgens penningmeester Carlo Engelhard een tussenstand. “Dat doek moet op een gegeven moment gemaakt en gedrukt worden. Ik kan al verklappen dat we inmiddels al meer geld hebben opgehaald dan op het doek staat. Op 1 oktober maken we het definitieve bedrag bekend, net als Alpe d’HuZes dat doet.” Die organisatie maakte een tussenstand bekend van ruim 17 miljoen euro, wat volledig wordt gebruikt voor onderzoek naar kanker.

Voor de Règâhs is het een bijzonder jaar. Sommige deden mee aan de Gran Fondo en legden in 8 dagen 1100 kilometer af. Ze vertrokken vanuit Lourdes door de Pyreneeën, door het achterland van de Franse zuidkust, over de Mont Ventoux naar de top van de Alp d’Huez. “Het was voor ons de derde Gran Fondo, maar ook wel een van de zwaarste. Indrukwekkend was het monument van Fabio Casartelli in de afdaling van de Col Menté en de klim naar de Col de Portet d’Aspet. Deze Italiaanse wielrenner kwam in 1995 zwaar ten val in de ronde van Frankrijk en stierf op 24-jarige leeftijd. Het is dus elk jaar weer om dankbaar te zijn dat alle Règâhs weer veilig terug zijn in eigen land”, aldus Martin Groen. 

Nu kunnen de Règâhs uitrusten en terugkijken op hun avonturen voor het goede doel. Op 2 juli volgt de toer- en wandeltocht waaraan iedereen kan meedoen. Hierbij zijn er verschillende afstanden die kunnen worden afgelegd. Uiteraard gaat de opbrengst weer naar het goede doel. Meer informatie is binnenkort te vinden op www.dkronline.nl